Vrhničani ponovno uspešnejši

Meteorplast ŠIC bar je gostil vrhniški Siliko, ki je slavil s 4:1 (1:0).

Prlekija-on.net, sreda, 14. december 2022 ob 11:49
Meteorplast ŠIC bar

Meteorplast ŠIC bar

V dvorani ŠIC Ljutomer je bila v torek, 13. decembra, vnaprej odigrana tekma 12. kroga 1. slovenske futsal lige. Meteorplast ŠIC bar je gostil vrhniški Siliko, ki je slavil s 4:1 (1:0). Siliko ima na vrhu prvoligaške razpredelnice 29 točk, Ljutomerčani pa so tretji s 23. točkami.

Tako Ljutomerčani, kot tudi Vrhničani imajo v slovenski futsal reprezentanci U21, ki se odpravlja na turnir v Francijo, veliko igralcev, zato je bila sprejeta odločitev, da ekipi prvenstveno tekmo odigrata prej. V razmaku le štirih dni, v prvi četrtfinalni tekmi pokala je Siliko slavil s 6:1, sta se tako ekipi pomerili ponovno. Gostitelji so bili oslabljeni, saj sta Tilen Rajter in Denis Kneževič počivala zaradi prejetih rdečih kartonov na pokalni tekmi, Thomas Pihler, Kristian Škerget in Niko Vajda pa so še naprej poškodovani.

V prvem polčasu sta si ekipi priigrali številne priložnosti. Vratarja - Tjaž Lovrenčič pri domačih in Marko Đeković pri gostih - sta bila večkrat na težki preizkušnji, v prvih 20. minutah pa je kapituliral le domači vratar, ki je moral v 10. minuti po žogo v mrežo po strelu Toda Ciuhe.

Na začetku drugega polčasa so domačini krenili po izenačenje. Đeković je ponovno odlično branil in spravljal domačine v obup. Sporen trenutek, o katerem se bo še dalj časa govorilo, se je pripetil v 24. minuti, ko je bil domači igralec Rok Šnofl v prodoru, dosegel zadetek, ki pa je bil zaradi predhodnega prekrška nad Šnoflom razveljavljen. V nasprotnem napadu so gostje preko Jureta Subana dosegli zadetek za vodstvo z 2:0. V 27. minuti je bil zmagovalec odločen. Nikola Jandrić je s šestim zadetkom v sezoni premagal Lovrenčiča in poskrbel za visoko prednost, ki je izkušeni gostje niso izpustili iz rok. V 29. minuti je Šnofl dosegel častni zadetek za gostitelje, štiri minute za tem pa je Alan Muratagić postavil končni izid dvoboja.



Več v Šport