Na konstitutivni seji potrjeni mandati članom OS Občine Sv. Jurij ob Ščavnici in novemu županu Andreju Vrzelu

Novi Občinski svet sestavljajo predstavniki treh političnih strank in en samostojni svetnik.

Branko Košti, torek, 20. december 2022 ob 18:11
Konstitutivna seja Občine Sv. Jurij ob Ščavnici

Konstitutivna seja Občine Sv. Jurij ob Ščavnici

V ponedeljek, 19. decembra, se je na prvi, konstitutivni seji sestal novo izvoljeni Občinski svet Občine Sv. Jurij ob Ščavnici. Na seji, katero je na predlog najstarejšega izvoljenega svetnika Danijela Tancoša vodil Alojz Štuhec, so potrdili mandate enajstim svetnikom in novemu županu Andreju Vrzelu.

Poročilo Občinske volilne komisije o izidu volitev v občinski svet in volitev župana je podala predsednica komisije Mirjana Klobasa. Iz poročila je razvidno, da so bili v novi OS izvoljeni predstavniki treh političnih strank in neodvisni kandidat Jani (Janez) Kosi iz Rožičkega Vrha. Politične stranke bodo zastopali: Slovensko ljudsko stranko Alojz Štuhec iz Bolehnečicev, Boris Voršič iz Jamne, Simon Veberič iz Grabonoša, Ivo Belec iz Čakove, Franc Rajh iz Seliščev, Jože Krajnc iz Ženika in Danijel Tancoš iz Terbegovcev, Novo Slovenijo Gregor Mesarič iz Sovjaka in Edvard Kocuvan iz Kutincev, Socialdemokratsko stranko pa Branko Domajnko iz Kočkega Vrha.

Na seji so soglasno imenovali še Komisijo za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja v sestavi: Jani (Janez) Kosi, predsednik, Alojz Štuhec, namestnik predsednika in Ivo Belec, član.

Potek seje si lahko ogledate v videu.

Nov župan bo Andrej Vrzel

Pri Sv. Juriju ob Ščavnici je bilo tesno, novi župan bo Andrej Vrzel
Več v Politika