Slike očeta in sina

Medgeneracijska razstava v radenskem DOSOR-ju

Marija Erveš, nedelja, 11. september 2011 ob 10:14
Razstava očeta in sina

Razstava očeta in sina

Minulo sredo zvečer, 7. septembra, so v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, odprli prvo samostojno razstavo likovnih del dveh generacij, očeta in sina, Filipa in Marka Matka Ficka.

Starejši, ki pri Društvu upokojencev Radenci vodi likovno sekcijo, ustvarja minulo poldrugo leto, a sin se mu je ob tem pridružil, da tako lahko svoje delo skupaj predstavljata širšemu občinstvu.

Iz zapisa Radeta Bakračevića, urednika Štajerskih novic, lahko preberemo naslednje: »…Starejši Filip je v svoja dela vključil geometrijske oblike, ki prinašajo inovacije v uporabljanju barve pri sodobnih slikarjih, a mlajši Marko je vključil zeleno naravo in radost, ki jo ponuja mladost. Njegova umetnost je izrazito miselno usmerjena, refleksivna, njen pomen je v vzpostavljanju osebnega odnosa…Razstave so se udeležili že uveljavljeni slovenski slikarji, ki so pozdravili odprtje razstave in pohvalili slikarske kvalitete dveh umetnikov. Slikarske sposobnosti dveh umetnikov je pohvalila tudi Tatjana Mijatović, predsednica društva likovnih umetnikov Gornja Radgona, a dragoceno pomoč ob organizaciji razstave so ponudili neutrudni člani Društva upokojencev Radenci, s predsednico Marijo Erveš. Z gotovostjo pa gre posebno priznanje zaposlenim v DOSOR-ju, ki s svojim angažiranjem niso doprinesli samo k organizaciji te razstave, ampak se vključujejo v vse aktivnosti, ki so povezane s kulturnimi dogodki v Radencih.«

Filip Matko Ficko predstavlja 21 del, naslikanih z akrilnimi barvami na platno, a Marko Matko Ficko se predstavlja s 17 deli (slike s tempera barvami na papirju in platnu ter slike z akrilnimi barvami na platnu). Njuna skupna razstava bo v avli DOSOR-ja na ogled do 5.oktobra.


Več v Kultura in izobraževanje