Voznik začetnik pod vplivom alkohola vozil 150 km/h, kjer je predpisana hitrost 90 km/h

20-letnik iz okolice Ptuja je vozil osebni avtomobil s povprečno hitrostjo 150 km/h. Predpisana sankcija za ugotovljeni prekršek prekoračitve največje dovoljene hitrosti vožnje je 1.200 € in 18 kazenskih točk. Predpisana sankcija za ugotovljeni prekršek vožnje pod vplivom alkohola je 300 € in 4 kazenske točke.

Prlekija-on.net, torek, 3. januar 2023 ob 12:16
Voznik začetnik je prekoračil hitrost

Voznik začetnik je prekoračil hitrost

Policista PPP Maribor sta 1. januarja izvajala nadzor cestnega prometa s policijskim vozilom z videonadzornim sistemom Provida 2000. Na delu ceste izven naselja Šikole, kjer je hitrost s prometnim pravilom omejena na 90 km/h, sta okrog 21. ure ugotovila, da je 20-letni voznik začetnik iz okolice Ptuja vozil osebni avtomobil s povprečno hitrostjo 150 km/h.

Med postopkom je bil vozniku zaradi znakov alkoholiziranosti odrejen preizkus z indikatorjem alkohola, ki je pokazal vrednost 0.25 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka, čeprav kot voznik začetnik ne bi smel voziti pod vplivom alkohola. Policista sta vozniku prepovedala nadaljnjo vožnjo ter mu odvzela vozniško dovoljenje, ki bo z obdolžilnim predlogom poslano na okrajno sodišče.

Predpisana sankcija za ugotovljeni prekršek prekoračitve največje dovoljene hitrosti vožnje je 1.200 € in 18 kazenskih točk. Predpisana sankcija za ugotovljeni prekršek vožnje pod vplivom alkohola je 300 € in 4 kazenske točke.



Več v Črna kronika