V soboški bolnišnici se zaradi respiratornih obolenj soočajo z velikim pomanjkanjem postelj

V bolnišnici je zato okrnjeno delovanje Negovalnega oddelka, saj so ga začasno ukinili in s tem povečali število postelj za akutno bolnišnično obravnavo.

Prlekija-on.net, torek, 10. januar 2023 ob 13:12
Splošna bolnišnica Murska Sobota

Splošna bolnišnica Murska Sobota

Vodstvo Splošne bolnišnice Murska Sobota sporoča, da se zaradi povečanega števila bolnikov, ki obolevajo za respiratornimi obolenji v bolnišnici soočajo z velikim pomanjkanjem postelj na Infekcijskem in Internem oddelku. V sled tega so bili primorani reorganizirati obseg bolnišničnih postelj tako, da so začasno ukinili Negovalni oddelek in povečali število postelj za akutno bolnišnično obravnavo. Odsek za pobolnišnično zdravljenje in rehabilitacijo deluje v okrnjeni obliki in ima 28 postelj. Na tem odseku zdravijo in rehabilitirajo bolnike po obsežnejših operativnih posegih in možganskih kapeh s hudo telesno prizadetostjo.

Obenem obveščajo, da bo danes, v večernih urah, znano ali bo stavka sindikata zdravnikov in zobozdravnikov, FIDES izvedena. V tem primeru veljajo navodila stavkovnega odbora, v primeru, da do stavke ne bo prišlo, bodo vsi bolniki obravnavani na dodeljeni termin. Še enkrat naprošajo, da pacienti sledijo informacijam v medijih.

Navodila v primeru stavke: »V bolnišnici bomo v primeru izvedbe stavke opravljali vse storitve, katerih opustitev bi v krajšem času vodila v nepopravljivo hudo okvaro zdravja; zdravljenje vročinski stanj ali infekcij, zdravljenje poškodb in zastrupitev, zdravljenje kroničnih bolezni, druge storitve nujne medicinske pomoči, opravljanje prvih pregledov brez čakalne dobe najmanj v obsegu, ki potrjuje ali izključuje stanja iz prejšnjih navedb, predpisovanje zdravil in medicinskih pripomočkov za zdravljenje stanj iz prejšnjih navedb. Poleg navedenega bomo v ambulantnih dejavnostih opravljali preglede pod stopnjo nujnosti zelo hitro. Zdravnik je v času stavke dolžan opravljati še vse zdravstvene storitve za otroke do 18. leta starosti ter bolnike, starejše od 65 let, vse zdravstvene storitve v zvezi z nosečnostjo in porodom ter ukrepe za preprečevanje in obvladovanje nalezljivih bolezni. Pri operativi bomo na ta dan izvajali samo nujne posege in posege pri bolnikih z rakom

Splošna bolnišnica Murska Sobota

Za 11. januar predvidena stavka, kako bo s storitvami v SB Murska Sobota?




Več v Gospodarstvo