Na Poli žuru so se s Čuki in Ribičem Pepetom zabavale najmlajše maškare

Pogled na polno dvorano veselih malih maškar je bil enkraten - otroci so se popolnoma vživeli v pustno vzdušje, tudi z maskami, ki so jih izbrali, pa so pokazali veliko domišljije in ustvarjalnosti.

Prlekija-on.net, četrtek, 16. februar 2023 ob 08:09
Poli žur na Ptuju

Poli žur na Ptuju

Čas Kurentovanja je čas, ki na Ptuj privabi množice ljubiteljev ljudskega pustnega izročila, ki nikjer drugje ne živi tako pristno in iskreno kot prav v najstarejšem slovenskem mestu. Od kurentovega skoka dalje, ko se začne veselo pustno dogajanje, je na vsakem koraku moč srečati maske, ki širijo veselje, prijateljstvo in dobre želje. Pustno izročilo na širšem ptujskem območju za svoje vzamejo že najmlajši in postanejo kurenti, hudički, pokači in drugi tradicionalni liki, ki se od staršev že od zgodnjega otroštva učijo spoštovanja in negovanja te izjemne tradicije.

V sredo je v karnevalski dvorani Campus Sava Ptuj potekala največja otroška zabava - Poli žur s Čuki in Ribičem Pepetom. Pogled na polno dvorano veselih malih maškar je bil enkraten - otroci so se popolnoma vživeli v pustno vzdušje, tudi z maskami, ki so jih izbrali, pa so pokazali veliko domišljije in ustvarjalnosti. Tudi starši, ki so jih spremljali, niso nič kaj zaostajali za njimi, videli smo tudi precej lepih in inovativnih družinskih mask, kar samo potrjuje dejstvo, da na Ptuju s pustno tradicijo dihajo cele družine - od najmlajših, do dedkov in babic.

Foto: DAMN Media



Več v Družabno