The Margins predstavljajo singel Krasni nori svet

Kot pravi četverica, je pesem odraz njihovega doživljanja današnjega sveta, v katerem se človek ves čas vrti med optimizmom in pesimizmom, hkrati pa ostaja ujet v negotovosti, ki jo prinaša prihodnost.

Prlekija-on.net, sreda, 1. marec 2023 ob 13:00
The Margins, foto: Alen Hoheger

The Margins, foto: Alen Hoheger

Skupina The Margins predstavlja tretji singel, ki so ga naslovili Krasni nori svet. Kot pravi četverica, je pesem odraz njihovega doživljanja današnjega sveta, v katerem se človek ves čas vrti med optimizmom in pesimizmom, hkrati pa ostaja ujet v negotovosti, ki jo prinaša prihodnost. Če je bila Flora nekoliko bolj kitarsko obarvana, pa ima Krasni nori svet zopet več elektronskih in synth vložkov.

Besedilo je v slovenščini, pesem pa je nastala zelo spontano. "Komad je nastal med improvizacijo na vajah, kjer vsak član doda svoj delček kreativnosti, ki ga v tistem času občuti. V besedilu smo želeli opozoriti na občutke, ki jih trenutno doživljamo kot posamezniki v tem hitrem tempu življenja," pravijo Aljaž, Jože, Luka in Patrik.

Naslov pesmi zelo spominja na knjigo Aldousa Huxleyja, a nima direktne povezave s knjigo, pravi prekmursko-medžimurska skupina: "Sam naslov pesmi ni direktno povezan s knjigo, sta se pa na koncu naslov in vsebina naše pesmi poklopila z nekaterimi motivi iz romana. Današnji svet lahko primerjamo s tistim, ki ga je na nek način že napovedal avtor, saj živimo v tehnološko zelo napredni družbi, potrošništvo in užitev pa za današnjega človeka še vedno predstavljata pot do sreče. Tukaj se sicer pesem in vsebina knjige razlikujeta, a v nenehnem iskanju te ‘zapovedane sreče' včasih hitro pozabimo, kaj nas res osrečuje in izpopolnjuje."

Krasni nori svet

Rdeča nit njihovih pesmi tako ostaja enaka kot na prvi plošči Bella Insania, in sicer medsebojni človeški odnosi, ki so veliko krat zapleteni, tako kot je tudi življenje samo. In kako sami doživljajo današnji svet? "Zdi se nam, da konstantno hitimo, stremimo k popolnosti, med seboj tekmujemo in ves čas razmišljamo o stvareh, ki bi jih radi počeli, a hkrati čakamo, da se bo nekaj izjemnega zgodilo. Pozabiti moramo na nerealna pričakovanja in ideje o nekem popolnem življenju in se predvsem naučiti prepoznati preproste trenutke, ki nas bogatijo ter nam resnično prinašajo srečo."

Prav ob tej misli se The Margins ozirajo v prihodnost, kjer jih že čakajo koncerti, svojo novo glasbo pa bodo lahko tudi v živo predstavili obiskovalcem. "Želimo si ustvariti še več novega materiala in koncertirati na različnih odrih, kjer lahko naše delo predstavimo širši publiki," še dodajajo.

Izvajalec: The Margins
Produkcija in snemanje: Road Production (Andi Gal, Robert Kljajić)
Miks in mastering: Road Production (Andi Gal)



Več v Glasba in film