Območno združenje slovenskih častnikov Ljutomer je opravilo letno konferenco

Konferenca je potrdila vsa poročila za leto 2022 in sprejela bogat in za članstvo zanimiv program dela za leto 2023.

Prlekija-on.net, petek, 3. marec 2023 ob 17:08
Letna konferenca OZSČ Ljutomer

Letna konferenca OZSČ Ljutomer

V nedeljo, 26. februarja letos, je Območno združenje slovenskih častnikov Ljutomer izvedlo redno letno konferenco v Biotermah Mala Nedelja. Udeležilo se je 40 članov in 7 gostov. Med gosti je bila tudi Sara Žibrat, poslanka Državnega zbora Republike Slovenije, ki je zbrane tudi nagovorila. Predstavila je svoje izkušnje z delom v parlamentu in poudarila prednostne vsebine, s katerimi se bo v naslednjih mesecih ukvarjal državni zbor.

Konferenco je vodil predsednik združenja Jože Roškar, ki je predstavil poročilo o opravljenem delu združenja v letu 2023. Uvodoma je dejal: »Pričetek leta 2022 je zaznamovala ruska agresija na Ukrajino, krvava vojna se je pričela z napadom Rusije 24. 2. 2022 in traja še danes in ji ni videti konca. Nadaljevanje leta je bilo obetavnejše, v naslednjih mesecih so bile ukinjene vse omejitve vezane na zloglasni korona virus, zaživeli smo normalno življenje, spet smo se lahko družili in svobodno gibali. Leto je potekalo v znamenju parlamentarnih, nato predsedniških in na koncu še občinskih volitev. Dobili smo nov parlament, novega predsednika Vlade, prvo predsednico države ter marsikje tudi novega župana oziroma županjo občine. Leto je potekalo tudi v znamenju številnih referendumov. Vsi ti dogodki pa niso bistveno vplivali na delo našega združenja, tako da smo v celoti dosegli zastavljene cilje in planirane aktivnosti za leto 2022

Konferenca je potrdila vsa poročila za leto 2022 in sprejela bogat in za članstvo zanimiv program dela za leto 2023.

Ob koncu konference je predsednik v imenu Predsedstva Zveze slovenskih častnikov vročil priznanja zaslužnim posameznikom, in sicer:
Alojz Filipič - Plaketo ZSČ,
Rajko Vrabelj - Častni znak ZSČ,
Niko Miholič - Častni znak ZSČ za sodelovanje,
Marjan Carovič - Zlato medaljo ZSČ,
Saša Žuman - Srebrno medaljo ZSČ,
Bojan Hladen - Srebrno medaljo ZSČ,
Feliks Pihlar - Bronasto medalja ZSČ.

Anton Kosi



Več v Kultura in izobraževanje