Na sejmu MEGRA je bil petek posebej namenjen slovenskemu gradbenemu izobraževanju

Mladim pred poklicno odločitvijo so se predstavile vse izobraževalne ustanove v Sloveniji, ki se ukvarjajo z gradbeništvom in povezanimi strokami.

Prlekija-on.net, petek, 10. marec 2023 ob 17:57
Sejem MEGRA 2023

Sejem MEGRA 2023

Na sejmu MEGRA v Gornji Radgoni je v petek pomen lesa v graditeljstvu strokovno podčrtal posvet »Okoljski vidiki gradiv« v organizaciji Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport - Direktorata za lesarstvo. Ves dan je bil še posebej namenjen slovenskemu gradbenemu izobraževanju. Mladim pred poklicno odločitvijo so se predstavile vse izobraževalne ustanove v Sloveniji, ki se ukvarjajo z gradbeništvom in povezanimi strokami. Seznanili so se lahko s poklici v gradbeništvu ter možnostmi zaposlitve in se spoznali s predstavniki podjetij in ustanov iz dejavnosti gradbeništva, industrije gradbenega materiala, investiranja, raziskovalnih institucij in strokovnih združenj. Potekalo je tekmovanje dijakov in študentov gradbeništva v gradnji mostov iz špagetov ter Kviz dijakov srednjih gradbenih šol v znanju iz gradbeništva.

Na Mednarodnem tekmovanju mladih slikopleskarjev v okviru evropskega projekta ERASMUS+ Painting Skills Academy so sodelovali tekmovalci iz šestih držav.

V soboto, 11. marca vabijo poleg najpomembnejših slovenskih gradbenih podjetij in ponudbe s področja gradbeništva, energetike, komunale, obrti in trajnostnih tehnologij brezplačni nasveti ENSVET s področja OVE in URE ter o pridobitvi nepovratnih sredstev in ugodnih kreditov Eko sklada. Gradbeni inštitut ZRMK nudi individualna svetovanja arhitektov in svetovanja o celoviti prenovi stavb, trajnostnem ogrevanju, hlajenju in prezračevanju stavb. Strokovnjaki iz podjetja Stavbna & Bivalna Biologija bodo odgovarjali na vprašanja o sodobnih bivalnih okoljih v povezavi z zdravstvenimi tveganji.



Več v Gospodarstvo