Prireditvi vrtca Križevci za starše in stare starše s spominom na prleškega pesnika Marka Kočarja

Letos so v tednu kulture pobližje spoznali njegovo pesem Ivajnšica ter skupaj odkrivali neznane prleške besede, ki jih naši otroci več ne poznajo ter se igrali igre, ki so del kulturne dediščine, oziroma ena izmed najstarejših plasti ljudskega izročila.

Prlekija-on.net, sreda, 5. april 2023 ob 11:16
Prireditev vrtca Križevci za starše in stare starše

Prireditev vrtca Križevci za starše in stare starše

V četrtek, 30.3. in v petek, 31.3.2023 smo izvedli dve tradicionalni prireditvi vrtca Križevci ob materinskem dnevu, v Kulturnem domu Križevci, ki pa je v takšni obliki nismo mogli izvesti od leta 2019 zaradi vsem znanih razlogov povezanih z epidemijo Covida.

V uvodu smo obiskovalcem predstavili našo vrtčevsko himno Luštno v vrtec je hoditi in pesem Ivajnšica. Avtor obeh je izreden prleški pesnik Marko Kočar, ki je napisal številne pesmi, ki jih danes izvajajo številni posamezniki in ansambli. Leta 2019 nas je razveselil z obiskom našega vrtca in nam predstavil njegovo poezijo. Letos smo v tednu kulture pobližje spoznali njegovo pesem Ivajnšica ter skupaj odkrivali neznane prleške besede, ki jih naši otroci več ne poznajo ter se igrali igre, ki so del kulturne dediščine, oziroma ena izmed najstarejših plasti ljudskega izročila. Del tega, kar smo spoznavali smo prikazali našim staršem, babicam in dedkom ter jim tako izkazali posebno pozornost, saj otroci nikoli ne moremo poplačati svojim mamam za vso skrb in neizmerno ljubezen, prav pa je, da jim izkazujemo posebno pozornost vsaj ob materinskem dnevu, čeprav bi morali vsak dan praznovati kot njen poseben dan. Babice in dedki pa nam staršem velikokrat pridejo naproti, ko potrebujemo varstvo, zavedamo se, da so pomemben člen pri vzgoji naših otrok.

Otroci prvega starostnega obdobja in strokovne delavke, pa so se s starši družili ob različnih gibalnih igrah v vrtcu ali prostorih OŠ Križevci.

Foto in zapis: Renata Slavinec Berden




Več v Najmlajši