V Galeriji A. Trstenjak Ljutomer odprli razstavo »Upodobitve lendavskih goric v likovnih delih«

Razstava, ki je nastala z naborom slik iz zbirke Galerije - Muzeja Lendava obiskovalcem Galerije A. Trstenjak ponuja ogled izbranih del priznanih 22-tih akademskih umetnikov, med katerimi je tudi delo Ljutomerčana mag. Vladimirja Potočnika.

Prlekija-on.net, četrtek, 13. april 2023 ob 14:41
Razstava Upodobitve lendavskih goric v likovnih delih

Razstava Upodobitve lendavskih goric v likovnih delih

V sredo, 12. aprila, je v prostorih Galerije A. Trstenjak potekala otvoritev likovne razstave z naslovom "Upodobitve lendavskih goric v likovnih delih" iz zbirke Galerije - Muzeja Lendava. Obiskovalce sta nagovorila Vesna Laissani, direktorica Splošne knjižnice Ljutomer in Dubravko Baumgartner, direktor Galerije - Muzeja Lendava, ki je navzočim predstavil razstavljena umetniška dela. Razstavo sta odprla Janko Špindler, podžupan Občine Ljutomer in Tanja Šimonka, vodja oddelka za družbene dejavnosti Občine Lendava.

Za dobro vinsko kapljico so poskrbeli Vina Krampač, Vinogradništvo Smej, Vina Kulčar, Vino Ozmec Ilovci, Vinogradništvo družina Novak ter Vinoreja Kaučič.

Razstava, ki je nastala z naborom slik iz zbirke Galerije - Muzeja Lendava obiskovalcem Galerije A. Trstenjak ponuja ogled izbranih del priznanih 22-tih akademskih umetnikov, med katerimi je tudi delo Ljutomerčana mag. Vladimirja Potočnika. Umetniške stvaritve odstirajo pogled v pester mozaik najvzhodnejšega mesta, ki je že stoletja povezano tudi z žlahtno kapljico in vinsko kulturo.

Razstavljena umetniška dela dokazujejo, da so Lendavske gorice - kot pokrajina, ki ob naravnih danostih vključuje tudi človeka in njegovo delovanje v prostoru - neusahljiv vir navdiha za likovne ustvarjalce. Oblikovne in stilske rešitve umetnikov pričajo o osebnem doživljanju iste krajine. Kljub temu med vsemi razstavljenimi deli na temo lendavskih goric, ne najdemo nobenih podobnih ali enakih stvaritev umetnikov.

Razstava bo na voljo za ogled 31. maja 2023.

Vljudno vabljeni!

Tomaž Markovič
kustos Galerije A. Trstenjak



Več v Kultura in izobraževanje