Policisti ustavili kolesarja, ki je vozil pod vplivom alkohola

Kolesarju je bila prepovedana nadaljnja vožnja ter izdan plačilni nalog.

Prlekija-on.net, sreda, 3. maj 2023 ob 07:44
Policija

Policija

Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog, v minulih dneh obravnavali naslednje pomembnejše dogodke. V petek, 28. aprila, ob 13.14 so bili obveščeni o poškodovanem osebnem avtomobilu na enem od ormoških parkirišč javnega zavoda. Evidentirali so kaznivo dejanje Poškodovanje tuje stvari. Sledi kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

V soboto, 29. aprila, ob 10.05 so bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije s pobegom na območju Središča ob Dravi. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani voznik osebnega avtomobila predhodni dan zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal izven cestišča na pločnik, kjer je poškodoval tri stebričke in odpeljal s kraja, ne da bi nudil podatke o sebi in udeleženem vozilu. Po zbranih obvestilih je bil povzročitelj izsleden na naslovu bivanja. Zoper kršitelja bo uveden hitri postopek zaradi povzročitve prometne nesreče in pobega s kraja prometne nesreče.

Ob 20.18 so bili obveščeni o ugrizu psa na območju Središča ob Dravi. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je pes ugriznil občana na dvorišču stanovanjske hiše. V omenjeni zadevi še zbirajo obvestila.

V nedeljo, 30. aprila, ob 10.48 so bili obveščeni o kršitvi javnega reda. Kršitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog zaradi kršenja določil Zakona o varstvu javnega reda in miru.

Ob 20.55 so v naselju Lešnica kontrolirali kolesarja, kateremu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, rezultat je pokazal 0,38 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Kolesarju je bila prepovedana nadaljnja vožnja ter izdan plačilni nalog.



Več v Črna kronika