Carthago zagnal proizvodnjo v novi tehnološko dovršeni tovarni v Ormožu

Ob pričetku proizvodnje je županu Občine Ormož, Danijelu Vrbnjaku, pripadla čast, da zapelje prvo vozilo na trak.

Prlekija-on.net, sreda, 3. maj 2023 ob 18:22
Pričetek proizvodnje v Carthago tovarni v Ormožu

Pričetek proizvodnje v Carthago tovarni v Ormožu

Zgolj leto dni po položitvi temeljnega kamna in kmalu po uradnem slavnostnem odprtju se je 3. maja 2023 v Ormožu pričela proizvodnja Malibu Vana. Ob pričetku proizvodnje je županu Občine Ormož, Danijelu Vrbnjaku, pripadla čast, da zapelje prvo vozilo na trak. Prvo vožnjo je pospremil aplavz direktorjev Carthago d.o.o., Sandre Županec in Stefana Weißa, ter prve ormoške ekipe Carthagovcev s tam prisotnim vodstvom.

V počastitev tega posebnega dne so vsi zaposleni v Ormožu prejeli majice z napisom »No. 1« (številka 1). Številka označuje tako pripadnost prvi ekipi novega obrata kot simboliko zmagovalnega Malibu Vana, ki leta zapovrstjo ostaja na prvem mestu svoje kategorije pri izboru za »Reisemobil des Jahres« v Nemčiji.

Premierni model, številka 1 je tipičen primer oblikovnega sloga Malibu Vana kot komfortnega vozila višjega razreda: vrhunski model Malibu Van GT first class - two rooms 640 LE RB odlikuje inovativen tloris z edinstvenim konceptom dveh ločenih sob in velikodušnim občutkom prostornosti.

Slavnostna otvoritev obrata Carthago v Ormožu

Slavnostno odprli nov Carthagov obrat za proizvodnjo Malibu Vanov v Ormožu


Na novo zgrajena tovarna je jasen pokazatelj: skupina Carthago s svojo blagovno znamko Malibu v tržnem segmentu Malibu Van še naprej vidi velik potencial za prihodnost.

Nova delovna mesta, tehnološko dovršena tovarna, okolju prijazna proizvodnja

Na več kot 100.000 kvadratnih metrih je zrastel izjemno sodoben in hkrati okolju prijazen proizvodni obrat, ki ob začetku proizvodnje zagotavlja 183 sodelavcem sigurna delovna mesta. Njihovo število naj bi se do konca prvega leta proizvodnje povečalo na približno 300 zaposlenih.

Nov, tehnološko dovršen in sodoben obrat v Ormožu zagotavlja letno kapaciteto približno 3.000 proizvedenih enot. Čez približno 2 tedna bo proizvodnjo zapustilo prvo gotovo vozilo.




Več v Gospodarstvo