Prleki si želijo zmago in peto tekmo na Vrhniki

Nocojšnja tekma se bo pričela ob 20.30 uri, tudi tokrat pa bo vstop na tekmo brezplačen. Vrhničani so že najavili prisotnost vsaj 50 organiziranih navijačev, tudi v domačem klubu pa se nadejajo bučne podpore s tribun.

Prlekija-on.net, petek, 5. maj 2023 ob 06:40
Meteorplast ŠIC bar

Meteorplast ŠIC bar

Nocoj (petek) bo v ljutomerski dvorani ŠIC na sporedu četrta tekma polfinala državnega prvenstva v futsalu za člane. Meteorplast ŠIC bar bo gostil vrhniški Siliko, ki po treh tekmah vodi z 2:1 v zmagah. V primeru zmage Vrhničanov bodo slednji igrali v finalu proti Dobovcu, ki je v treh tekmah izločil škofijski Bronx, v kolikor zmagajo Ljutomerčani pa bo odločilna peta tekma naslednji teden v torek na Vrhniki.

Po novem nesrečnem porazu na Vrhniki, ko je minuli torek Siliko tretjo tekmo polfinala dobil po streljanju kazenskih strelov z 10:9, bo ljutomerski Meteorplast ŠIC bar poskušal nocoj ponoviti predstavo izpred dobrega tedna, ko je na domačem parketu slavil s 4:0. »Ne živi se od lepote, ampak moramo razmišljati o rezultatu. Moramo nekaj izmisliti kako zmagati na četrti tekmi in si priigrali peto tekmo na Vrhniki. Če gledam že proti finalu, ne glede kdo se bo tja uvrstil, bo imel težko nalogo, saj bo zelo težko osvežiti ekipo po teh napornih polfinalnih obračunih. V dobrih desetih dneh imeti štiri oz. pet tekem je težko breme za profesionalce, kaj šele za nas amaterje. Zato fantom obeh ekip že zdaj čestitke, mi pa bomo poskušali narediti vse, da zmagamo in vrnemo serijo na Vrhniko,« je optimističen domači trener Robert Grdović, ki ga tokrat zaradi službenih obveznosti ne bo na tekmi in bo vodenje ekipe prepustil pomočniku Tomislavu Novaku.

»Celo sezono skupaj vodiva treninge, zato mu povsem zaupam. Če bodo dečki pravi, bodo zmagali,« dodaja Grdović, ki je po torkovi tekmi na Vrhniki igralcem namenil počitek in do nocojšnje tekme niso trenirali.

Kot že neštetokrat v tej sezoni bo prleško moštvo oslabljeno. Zaradi poškodb ne bo Tjaža Lovrenčiča in Kristiana Škergeta, zaradi kartonov pa bo manjkal tudi prvi strelec ekipe Denis Kneževič (22 zadetkov).

Nocojšnja tekma se bo pričela ob 20.30 uri, tudi tokrat pa bo vstop na tekmo brezplačen. Vrhničani so že najavili prisotnost vsaj 50 organiziranih navijačev, tudi v domačem klubu pa se nadejajo bučne podpore s tribun.Več v Šport