Ljutomerčani so si z zmago priigrali peto tekmo

Ljutomerčani so pred več kot 350 gledalci prikazali vrhunsko predstavo in slavili s 7:2 (5:1). Odločilna peta tekma bo v torek na Vrhniki.

Prlekija-on.net, sobota, 6. maj 2023 ob 12:05
Meteorplast ŠIC bar

Meteorplast ŠIC bar

Sinoči je bila v dvorani ŠIC Ljutomer odigrana četrta polfinalna tekma državnega prvenstva v futsalu za člane. Ljutomerski Meteorplast ŠIC bar je gostil vrhniški Siliko, ki je v prleško prestolnico pripotoval s prednostjo v zmagah z 2:1. V primeru sinočnje zmage bi si Vrhničani že priigrali finale, kjer nasprotnika čaka aktualni prvak Dobovec. Z željami igralcev Silika pa se niso strinjali gostitelji, ki so pred več kot 350 gledalci prikazali vrhunsko predstavo in slavili s 7:2 (5:1). Odločilna peta tekma bo v torek na Vrhniki.

Po nesrečnem porazu na tretji polfinalni tekmi, ko je Siliko na Vrhniki slavil po kazenskih strelih z 10:9 (4:4, 0:2), je ljutomerski trener Robert Grdović svojim varovancem namenil dva dni počitka, kar se je pokazalo za odlično potezo. Ljutomerska ekipa, ki jo je od odsotnosti službeno zadržanega Grdovića, vodil njegov pomočnik Tomislav Novak, je delovala sveže, poletno, in kljub odsotnosti najboljšega strelca ekipa Denisa Kneževiča pokazala izredno učinkovitost. Že v prvih šestih minutah je kar trikrat premagala reprezentančnega vratarja gostov Nejca Berzelaka. Njegovo mrežo je v 3. minuti načel Alen Ruis, v 5. minuti je na 2:0 povišal Rok Šnofl, minuto za tem pa je v polno meril še Aljaž Ruis. Do odhoda na odmor sta za domače zadela še Alen Ruis (14) iz kazenskega strela z desetih metrov in Tilen Rajter (18). Izid polčasa 5:1 je postavil kapetan gostov Nikola Jandrić v 19. minuti, ki je bil prav tako uspešen z desetih metrov.

V 22. minuti, ko je za gostitelje zadetek dosegel Thomas Pihler, je bila publika na nogah, po dvorani pa je odmevalo: »Meteori, Meteori, Meteori«. Gostje so preko Marka Bjelčevića (23) znižali zaostanek, a je Aljaž Goznik v 29. minuti zabil še sedmi zadetek za visoko zmago svoje ekipe. »Mi smo vedeli, da v četrti tekmi ni več popravnega izpita. Če izgubiš izpadeš oz. igraš tekmo za tretje mesto. Malo smo bili hendikepirani, saj ni bilo glavnega trenerja Grdovića in sidraša Kneževiča, ki je motor ekipe, ampak smo pokazali srce, karakter. Publika nas je ponesla, zato se ji zahvaljujem. Zdaj gremo v torek na zmago, druge ni,« je dejal Alen Ruis, ki pa bo v torek svoje kolege spodbujal s tribune, saj mora počivati zaradi izpolnjene kvote rumenih kartonov.

Torkova tekma na Vrhniki se bo pričela ob 20. uri.

Foto: Niko Časar



Več v Šport