Volitve v študentski svet članic Univerze v Mariboru

Kandidature je potrebno oddati med 10. in 21. oktobrom 2011

Prlekija-on.net, torek, 11. oktober 2011 ob 10:41
Univerza Maribor

Univerza Maribor

Prorektor za študentska vprašanja Univerze v Mariboru je skladno s Pravilnikom o delovanju in sestavi študentskih svetov razpisal volitve v študentske svete članic Univerze v Mariboru, na katerih lahko kandidirajo študentje. Kandidature je potrebno oddati med 10. in 21. oktobrom 2011.

Študentski sveti članic delajo na rednih, izrednih in korespondenčnih sejah. Obravnavajo in dajejo mnenje o vseh splošnih, načelnih in posebnih vprašanjih visokošolske dejavnosti, ki se nanašajo na pravice in dolžnosti študentov; predlagajo kandidate iz vrst študentov v delovna telesa organov univerze in komisij univerze; se vključujejo v procese in aktivnosti samoevalvacije univerze; imajo pa tudi številne druge naloge. Študentje lahko preko študentskega sveta sodelujejo v organih univerze, o posameznih zadevah podajajo svoje mnenje, predloge in pripombe, tako da je njihov glas vedno in povsod prisoten.

Študentje, ki želijo sodelovati pri sooblikovanju študijskega in obštudijskega procesa, lahko na začetku študijskega leta kandidirajo v študentski svet članice. Natančneje gre za razpis volitev v:
  • študentske svete letnikov, študentske svete absolventov, študentske svete podiplomskih študentov članic Univerze,
  • študentske svete članic Univerze,
  • študentski svet stanovalcev Študentskih domov.
Študentski svet letnika članice sestavljajo največ do štirje člani, ki skupaj s predsednikom letnika oblikujejo svet letnika. Enako določilo velja za svet absolventov in svet podiplomskih študentov.

Kandidature je potrebno vložiti v času od 10. 10. do 21. 10. 2011 do 12. ure, in sicer jo lahko vloži vsak študent, ki je vpisan v posamezni letnik oz. je absolvent ali podiplomski študent in kandidira v svoji volilni enoti.  Kandidatura se v zaprti ovojnici naslovi na študentsko volilno komisijo članice s pripisom imena posamezne članice in vloži v vložišču Univerze na naslov Slomškov trg 15, 2000 Maribor s pripisom »za volitve v štud. svete (z navedbo imena članice) – ne odpiraj«. Kandidaturo je možno poslati tudi po pošti navedenim naslovnikom.

Volitve za predsednike in člane študentskih svetov letnikov in absolventov in podiplomskih študentov se opravijo dne 16. 11. 2011 v času od 9. do 16. ure. Pravico voliti in biti voljen ima vsak študent članic Univerze, ki ima na dan glasovanja status študenta Univerze v Mariboru.

Biti član študentskega sveta pomeni sooblikovati tvoj študijski čas, študijski čas prijateljev in tudi naslednjih generacij. Študentje si s tem lahko naberejo neprecenljive izkušnje, navežejo kontakte, vse to pa bo koristno v njihovi prihodnosti, za katero sigurno načrtujejo, da bo uspešna in polna novih izzivov. Zato jih vabimo, da poiščejo prodekane na svoji fakulteti ali se obrnejo na Študentski svet Univerze v Mariboru preko www.studentskisvet.uni-mb.si, kjer najdejo tudi podrobne informacije in razpis, ter kandidirajo na volitvah v študentske svete članic.


Več v Kultura in izobraževanje