Mladoletnik z e-skirojem odvzel prednost vozilu, sopotnica se je huje poškodovala

Ugotovljeno je bilo, da je mlajši mladoletnik vozil e-skiro, na katerem je prevažal sopotnico in v križišču odvzel prednost vozniku osebnega avtomobila ter trčil v bočni del vozila. Po trčenju sta oba potnika e-skiroja padla po vozišču.

Prlekija-on.net, četrtek, 25. maj 2023 ob 10:47
Mlajši mladoletnik je vozil e-skiro

Mlajši mladoletnik je vozil e-skiro

V sredo v dopoldanskem času se je v Murski Soboti zgodila prometna nesreča v kateri je bila samoudeležena kolesarka, ki je izgubila nadzor nad kolesom in padla ter se lažje telesno poškodovala. Zoper kolesarko sledi plačilni nalog.

Ob 16.32 uri pa so bili policisti obveščeni o prometni nesreči v naselju Krajna v kateri sta bila udeležena lahko motorno vozilo (e-skiro) in voznik osebnega avtomobila. Ugotovljeno je bilo, da je mlajši mladoletnik vozil e-skiro, na katerem je prevažal sopotnico in v križišču odvzel prednost vozniku osebnega avtomobila ter trčil v bočni del vozila. Po trčenju sta oba potnika e-skiroja padla po vozišču. Voznik e-skiroja je bil v prometni nesreči lažje, potnica pa huje telesno poškodovana. Noben med vožnjo ni uporabljal zaščitne varnostne čelade. Zoper mlajšega mladoletnika sledi kazenska ovadba na ODT Murska Sobota.

Na naših ulicah je čedalje več e-skirojev, saj so hitri in priročni za premagovanje krajših razdalj. Priljubljeni so zlasti v lepem in toplem vremenu, vendar pa je vožnja z njimi lahko tudi nevarna. E-skiroji se pri večji hitrosti težko pravočasno ustavijo, so bolj nestabilni, zaradi majhnih koles pa obstaja večja verjetnost padcev na neravnih površinah. Hitro lahko pomenijo nevarnost za druge udeležence v prometu, ker jih ti zaradi njihove hitrosti, tihe vožnje in ozke silhuete težje zaznajo, dodatno nevarno pa je, če njihovi vozniki ne upoštevajo predpisov. Najpogostejša vzroka za nastanek prometnih nesreč sta namreč neprilagojena hitrost in neupoštevanje pravil o prednosti.



Več v Črna kronika