Štirinajst ekip je kuhalo golaž

Na Kukavi so organizirali že šesto tekmovanje v kuhanju najboljšega golaža.

Ivan Trunk, torek, 13. junij 2023 ob 10:39
Tekmovanje v kuhanju golaža na Kukavi

Tekmovanje v kuhanju golaža na Kukavi

Kulturno športno društvo Kükava 99, je v soboto, 3. junija, organiziralo že šesto tekmovanje v kuhanju najboljšega golaža. Tekmovanje v kuhanju golaža se je odvijalo pred društveno brunarico na Kukavi in se ga je udeležilo 14. ekip:Moškanjci, Legende Mezgovci, Mlatilnice, Avtoelektrika Roman Svržnjak, Zvone Team, Šporhet team ŠD Juršinci, PGD Žamenci, Vesele Kuhle, Podmornice, Društvo gospodinj Juršinci, Društvo gospodinj Ptuj, Lovska družina Juršinci, Podvinski risi in MK Auspuhi.

Vsaka ekipa je od Društva Kükava 99 dobila 2 kg mesa za golaž, kotliček za kuhanje so si ekipe prinesle s seboj in vse ostale sestavine za golaž, začimbe pa je lahko vsaka ekipa dodala po svojem okusu. Ekipe so pričele s kuhanjem ob 14. uri in so v štirih urah morale imeti golaž kuhan, nakar je strokovna komisija odvzela vzorce golaža za oceno.

Strokovno komisijo so sestavljali trije člani, dva sta bila profesionalna kuharja, tretji član pa je bil iz Društva Kükava 99. Komisija ja ocenjevala okus, vonj in barvo golaža ter urejenost delovnega mesta. Po oceni strokovne komisije je najboljši golaž skuhala ekipa Šporhet team ŠD Juršinci, drugo mesto je osvojila ekipa MK Auspuhi in tretje mesto ekipa Avtoelektrika Roman Svržnjak. Prve tri ekipe so prejele priznanja in praktične nagrade. Vsem ekipam pa je bil moto glavno je sodelovati in se družiti.

Je pa bila šesta golažijada na Kukavi dobro obiskana od vaščanov Kukave in drugih okoliških krajev, ker je golaža hitro zmanjkalo.




Več v Družabno

Postavljanje mlaja v Orehovcih

V Orehovcih so postavili mlaj

nedelja, 28. april 2024 ob 09:15
Prljavo kazalište

Kdo bo letos zbudil Ormož?

petek, 26. april 2024 ob 14:46