Kristjan Čeh z rekordom mitinga v češki Ostravi

Daljino dneva ter rekord mitinga je postavil v zadnji seriji, z 68,55 m, s čimer je kar za 4,50 m premagal drugo uvrščenega Hrvata, Martina Markovića.

Prlekija-on.net, sreda, 28. junij 2023 ob 10:46
Kristjan Čeh, foto: Proelium

Kristjan Čeh, foto: Proelium

Najboljši slovenski atlet, Kristjan Čeh, je v češki Ostravi na mitingu World Athletics Continental Tour Gold z rekordom mitinga suvereno zmagal. Daljino dneva ter rekord mitinga je postavil v zadnji seriji, z 68,55 m, s čimer je kar za 4,50 m premagal drugo uvrščenega Hrvata, Martina Markovića. Hrvatov disk je pristal pri 64,00 m. Tretji je bil Poljak, Robert Urbanek, z daljino 63,36 m.

Čeh je v prvi seriji prestopil, nato pa že v naslednjem metu, s 66,99 m, prevzel vodstvo. Svojo dnevno formo je z vsakim metom le še stopnjeval, kar je kronal z rekordom mitinga v zadnjem metu. Ponovno je prikazal izredno stabilne mete, saj so se daljine vseh metov gibale med 67 in 68,5 m.

Kristjan se tako s polno mero samozavesti podaja na naslednji miting Diamantne lige, ki ga 2. 7. 2023 gosti švedski Stockholm. Tukaj bomo lahko prvič v letošnji sezoni priča tudi direktnemu spopadu z Mykolasem Alekno, aktualnim evropskim prvakom, ki letos v Evropi še ni tekmoval.

Kristjan je z nami delil svoje misli o uspehu in prihajajočem nastopu v Stockholmu: "Danes ni bila ravno najboljša tekma, ampak vseeno sem podrl rekord mitinga, ki je bil enak že kar nekaj let. Meti niso bili ravno najboljši, imam še veliko rezerve. Malo se je poznala še utrujenost iz Poljske. Upam, da bo čez 5 dni v Stockholmu veliko boljše. V Diamantni ligi se bom sedaj prvič pomeril z Alekno. Seveda bo tam tudi Ståhl, tako da bo to zares dobra tekma. Za tem pa imam 9. 7. 2023 v Velenju državno prvenstvo. Takrat bom tudi nekaj več časa preživel v Sloveniji."

Vso srečo Kristjanu Čehu že čez pet dni na Švedskem!




Več v Šport