V poletnem času ne pozabite na varnost: nekaj preventivnih nasvetov

Poskrbite za varnost svojih objektov in za varnost svojega premoženje tako doma kot na počitnicah tako, da pazite na svoje stvari, spremljajte dogajanje, saj si storilci pogosto predhodno ogledajo objekte in okolico.

Prlekija-on.net, četrtek, 6. julij 2023 ob 08:52
Vlomilci nikoli ne počivajo

Vlomilci nikoli ne počivajo

Pregovor pravi, »da prilika dela tatu«, zato v času poletnih dopustov poskrbite za svojo varnost in premoženja. V času, ko smo na dopustu vlomilci izkoristijo priložnost praznih hiš, stanovanj, poslovnih prostorov in drugih objektov, še posebej tistih, ki so v tem času slabo zavarovani in dajejo videz, da so prazni. Prav tako vlomilci izkoristijo vsakršno priložnost tatvin iz osebnih avtomobilov na parkiriščih in turističnih objektih, kjer iz sob v hotelih, bungalovih, apartmajih, omaric v slačilnicah, na plažah in bazenih odtujijo našo lastnino.

Posebno "vabljiva" za vlomilce so odprta oziroma odklenjena vrata ali priprta (»kipana«) okna. Zato policisti še posebej opozarjajo vse občane, da poskrbijo za varnost svojih objektov in za varnost svojega premoženje tako doma kot na počitnicah tako, da pazijo na svoje stvari, spremljajo dogajanje, saj si storilci pogosto predhodno ogledajo objekte in okolico.

Prav tako naj si naredijo spisovni seznam svojega nakita, vrednejših predmetov in ga po možnosti tudi fotografirajo, ob bančnih karticah ne hranite PIN številk in doma ne hranite večje količine denarja, itd. Sami lahko storimo največ za varnost svojega premoženja, zato ob vsakršnem odhodu od doma poskrbite za varnost svojih objektov in varnost svojega premoženja, tako doma kot na počitnicah.

Kako ukrepati, če postanete žrtev tatov?

  • Obvestite policijo na telefonsko številko 113.
  • Zapomnite in zapišite si čim več podatkov o tatovih (opis zunanjega videza, uporabljeno vozilo, smer odhoda ipd.).
  • Do prihoda policistov ne hodite tam, kjer so se gibali tatovi, in ne premikajte predmetov, s katerimi so bili ti v stiku.



Več v Črna kronika