Na 1. Perutničkijadi sodelovalo 15 ekip

Na Ptuju so pripravili prvo Perutničkijado, tekmovanje v peki piščančjih perutničk. Zvečer pa so zbrane zabavali Poskočni muzikanti.

Ivan Trunk, četrtek, 24. avgust 2023 ob 18:17
1. Ptujska Perutničkijada

1. Ptujska Perutničkijada

Na Ptuju so v ponedeljek, 14. avgusta, pripravili prvo Perutničkijado, tekmovanje v peki piščančjih perutničk in v pripravi omak in drugih dodatkov, ki so jih ponudili zraven pečenih perutničk obiskovalcem tega tekmovanja. Vabilo za udeležbo so poslali društvom in posameznikom iz lokalnega okolja ter objavili na družbenih omrežjih. Potrjenih je bilo 18 ekip, a so tri gasilska društva udeležbo odpovedala, saj so na dan solidarnosti pomagali odpravljati posledice poplav.

Na Perutničkijadi so večinoma sodelovala okoliška športna in kulturna društva, ki so se na ta dogodek pripravljala že prej. Prijavnina za ekipe je znašala 40 evrov, za ta znesek so dobili 10 kilogramov mesa. Ves izkupiček od prijavnin bodo namenili za dobrodelne namene. Stroške so si organizatorji pokrili s prodajo pijač in kotizacijo, ki je znašala šest evrov. Za ta denar so obiskovalci lahko poskusili praktično neomejeno število perutničk. Prva ptujska Perutničkijada je uspela zelo dobro, saj je bila dobro obiskana. Druženje Ptujčanov in okoličanov, ki je po navadi potekalo prvi konec tedna v avgustu v sklopu Ptujske noči, je letos žal odpadlo, mnogi so prav Perutničkijado izkoristili kot nadomestni dogodek. Dobra hrana, glasba, poletno vreme in dejstvo, da je bil dan po dogodku praznik, so organizatorjem šli na roko.

S svojimi zanimivimi in raznolikimi načini priprave in peke perutničk se je predstavilo 15 ekip. O receptih in načinih priprave so bili precej skrivnostni. Perutnice so pripravili na sto in en način. Najboljši recept je po mnenju žirije in obiskovalcev imela ekipa KD Rogoznica, sekcija Podvodna fotografija, ki je zmagal v obeh kategorijah. Drugo mesto je osvojila ekipa Moškanjci metropola fast food Čučo, tretje mesto pa skupina pekačev, ki so se poimenovali Presmec.

Mladinski svet Mestne občine Ptuj je Perutničkijado organiziral prvič in Jernej Čuš, član Mladinskega sveta MO Ptuj, kot organizator Perutničkejade nam je v pogovoru povedal: »Tega dejansko na Ptuju še nismo imeli, čeprav smo 'prestolnica' piščančjega mesa. Ljudje so dogodek podprli, tako sodelujoči kot obiskovalci, tako da smo res zelo zadovoljni. Za naslednje leto bomo nekatere zadeve organizacijsko še nadgradili, da bo še boljše, Mestni stadion je bil v ponedeljek popoldan in zvečer dobro obiskan. Dogodek želimo organizacijsko dvigniti še na višji nivo, vsekakor pa ga bomo nadaljevali, ker je bil odziv dober. Glede na to, da smo ga izvedli prvič, smo res zadovoljni, tudi koncert Poskočnih muzikantov je bil dobro obiskan, ljudje so plesali in uživali, kar je bil osnovni namen. Zahvala gre tudi Javnim službam Ptuj, ki so postavili šotor in posodili stojnice,« je povedal Jernej Čuš.




Več v Družabno