Prifarci nastopili na dvorišču Puhovega muzeja

Prifarci so poleg svojih lastnih skladb, godli lepe slovenske ljudske pesmi od slovenske Istre pa vse do Prekmurja.

Prlekija-on.net, petek, 8. september 2023 ob 09:47
Prifarski muzikanti pri Puhovem muzeju

Prifarski muzikanti pri Puhovem muzeju

Nedelja, 27. avgusta 2023 je bila poletno vroča, sonce je grelo okoliške vinograde in veter je nežno poganjal klopotec na dvorišču Puhovega muzeja v Sakušaku v občini Juršinci. Člani KUD-a dr. Antona Slodnjaka Juršinci smo pripravili vse potrebno, da se je zgodaj zvečer pričel koncert Prifarskih muzikantov, ki letos obeležujejo svojo 35. obletnico delovanja. Zase pravijo, da s pesmijo in vižami ohranjajo bogato in raznoliko slovensko ljudsko izročilo, odlikuje jih štiriglasno petje, glasbeniki kritiki pa jih uvrščajo med najboljše etno glasbene skupine na Slovenskem.

Prifarci so nam v Slovenskih Goricah poleg svojih lastnih skladb, godli lepe slovenske ljudske pesmi od slovenske Istre pa vse do Prekmurja. Poletne temperature na prizorišču so dodatno pogreli z dalmatinski napevi, prvič pa so nam v živo predstavili svojo čisto novo pesem »Mediteran«.

Dvorišče Puhovega muzeja vedno znova navduši s svojo čudovito kuliso, ne samo navdušene publike, ampak vsakič tudi nastopajoče. Fotografije koncerta, ki jih je posnel fotograf David Osterc in so objavljene na facebook strani KUD-a dr. Anton Slodnjak Juršinci pritrjujejo temu dejstvu.

Puhov muzej je odprt za javnost, v njem se skriva bogata zapuščina našega rojaka Janeza Puha, ki je vredna ogleda. Na dvorišču muzeja smo do sedaj gostili že tri manjše koncerte: Ansambel Saša Avsenika leta 2020, Kvatropirci leta 2022 in letos Prifarci. Tudi v prihodnje še nameravamo prirejati manjše koncerte, namenjene tistim obiskovalcem, ki imajo radi manjša prizorišča, bolj intimne narave, kjer nastopajoči po koncertu ne pobegnejo v zaodrje, ampak ostanejo z občinstvom, z njimi izmenjajo besedo ali dve in z veseljem posnamejo kakšno fotko ali dve ali tri s svojimi oboževalci.

KUD dr. Antona Slodnjaka Juršinci
Foto: David Osterc




Več v Družabno

Postavljanje mlaja v Orehovcih

V Orehovcih so postavili mlaj

nedelja, 28. april 2024 ob 09:15
Prljavo kazalište

Kdo bo letos zbudil Ormož?

petek, 26. april 2024 ob 14:46