Na 7. Lotmerškem trail teku sodelovalo 185 tekačev in tekačic

Pod mogočnimi, stoletnimi hrasti so tekli najmlajši udeleženci prireditve, v absolutni konkurenci pa so člani in članice premagovali 7,5 kilometra dolgo pot od Ljutomera do Cezanjevcev in nazaj.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 25. september 2023 ob 16:01
7. Lotmerški trail tek, foto: Občina Ljutomer

7. Lotmerški trail tek, foto: Občina Ljutomer

Športna zveza Ljutomer je v sodelovanju z Občino Ljutomer v petek, 22. septembra, izvedla 7. Lotmerški trail tek, ki je imel start in cilj v Parku 1. slovenskega tabora v Ljutomeru. Pod mogočnimi, stoletnimi hrasti so tekli najmlajši udeleženci prireditve, v absolutni konkurenci pa so člani in članice premagovali 7,5 kilometra dolgo pot od Ljutomera do Cezanjevcev in nazaj. Skupaj je teklo 185 tekačev.

V članski konkurenci je slavil Goran Marković iz Maribora, ki je dosegel čas 30:05, drugo mesto je zasedel Matjaž Rus (AK Ormož; 30:51), tretji pa je bil Aljaž Novak (AK Ormož; 30:55). Med članicami je bila najhitrejša Andreja Gorčan (AK Ormož; 34:40), na drugo mesto se je zavihtela Sara Rojnik (Squash klub Škofja Loka; 38:53), tretja pa je bila Vesna Dokl (Farmtech; 39:08).

V tekih otrok so v svojih starostnih kategorijah zmagali Tim Ploj (POŠ Cven), Tia Strnad (OŠ Ivana Cankarja Ljutomer), Filip Kolar (NŠ Ljutomer), Aneja Kšela Ritonja (OŠ Mala Nedelja), Leon Kšela Ritonja (OŠ Mala Nedelja), Mia Vunderl (OK Bioterme Mala Nedelja), Dino Semenič (OŠ Ivana Cankarja Ljutomer) in Lana Ščavničar (OŠ Ivana Cankarja Ljutomer). Pokale in medalje sta podeljevala podpredsednik Športne zveze Ljutomer Branko Kristl in podžupan Občine Ljutomer Janko Špindler.




Več v Šport