Moški z balkona sprožil več strelov in pri tem zadel mimo vozeče vozilo

Večkrat je meril tudi proti policistom. Okrog 18.30 so pripadniki Specialne enote prijeli 56-letnika na balkonu stanovanjske hiše. Moški se je ob prijetju policistom močno upiral, zato so bila pri tem uporabljena prisilna sredstva.

Prlekija-on.net, torek, 26. september 2023 ob 22:08
Policija

Policija

V torek, okrog 8.40, so na PU Maribor prejeli klic moškega, ki se je nanašal na uporabo strelnega orožja na Ptuju, oz. v bližini Dražencev.

Nekaj minut pred 9. uro so bile na kraju prve policijske patrulje. Policisti Policijske postaje Ptuj so ob prihodu na kraj na balkonu stanovanjske hiše opazili moškega z orožjem v rokah. Večkrat so mu ukazali, da odloži orožje in zapusti hišo, česar ni upošteval. Na kraj je bilo nemudoma napotenih več policijskih patrulj različnih policijskih postaj.

Osumljenec je v nadaljevanju večkrat stopil na balkon hiše. Ob 9.48 je z balkona sprožil več strelov in pri tem zadel mimo vozeče vozilo, v katerem sta bili dve osebi. Medtem je večkrat meril tudi proti policistom.

Na Policijski upravi Maribor so delo patrulj na terenu in ostalih služb usklajevali z delom v operativnem štabu.

Policisti so kraj zavarovali in izvajajo prve nujne ukrepe

Prišlo do streljanja na območju Ptuja


Na kraj so bili napoteni pripadniki Specialne enote policije, v intervencijo pa so se vključili tudi policijski pogajalci, ki so bili v stiku z osumljencem z namenom, da bi situacijo rešili mirno in varno.

Okrog 18.30 so pripadniki Specialne enote prijeli 56-letnika na balkonu stanovanjske hiše. Moški se je ob prijetju policistom močno upiral, zato so bila pri tem uporabljena prisilna sredstva. Zaradi utemeljenih razlogov za sum storitve kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti (314. čl. KZ-1) in kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja (299.čl. KZ-1) mu je bila odvzeta prostost in odrejeno pridržanje.

Motiv za navedeno dejanje ta trenutek še preiskujejo. Opravljen bo ogled kraja kaznivega dejanja, po odredbi pristojnega sodišča bo izvedena tudi hišna preiskava.




Več v Črna kronika