Obravnavali goljufijo v Cezanjevcih in grožnjo v Ljutomeru

V Bodislavcih pa so policisti vozniku zasegli vozilo, ker je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja.

Prlekija-on.net, torek, 3. oktober 2023 ob 07:28
Policija

Policija

V zadnjih 24 urah so policisti na območju PU Murska Sobota obravnavali eno prometno nesrečo, štiri kazniva dejanja, eno kršitev javnega reda in miru, eno poškodbo vozila na parkirišču, dve povoženji divjadi, dve kršitvi izrečenega ukrepa prepovedi približevanja, zaseg vozila in dve nesreči pri delu.

Prometna nesreča se je zgodila izven naselja Kapca, kjer je voznik osebnega avtomobila zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji trčil v vozilo pred seboj in tako povzročil verižno trčenje štirih vozil. K sreči je nastala zgolj materialna škoda. Voznik mora voziti na zadostni varnostni razdalji, tako da lahko vsak trenutek pravočasno zmanjša hitrost ali vozilo ustavi in s tem prepreči morebitne posledice.

Na področju kriminalitete so obravnavali poškodovanje tuje stvari v Lendavi, goljufijo v Cezanjevcih, grožnjo v Ljutomeru in vlom v hišo v Turnišču. Ne pozabite, da lahko s preventivnim ravnanjem in zavarovanjem svoje lastnine že sami precej zmanjšate možnosti za kazniva dejanja kot so vlomi v stanovanja in hiše. Nekaj koristnih nasvetov in priporočil lahko najdete tudi na spletni strani policije.

Gasilci so nudili pomoč reševalcem

Traktor se je prevrnil na moškega, ki je na kraju umrl


Javni red in mir je bil kršen na javnem kraju. Kršitelj se je ob intervenciji policistov pomiril in s kršitvijo prenehal.

Policisti so v Bodislavcih vozniku zasegli vozilo, ker je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja.

Prva nesreča pri delu, kjer je betonska soha padla na občana, se je končala zgolj s telesno poškodbo. Druga pa žal tragično. V Kuzmi se je občan s kmetijskim traktorjem med vožnjo po robu gozda prevrnil. Pri tem je utrpel tako hude telesne poškodbe, da je na kraju dogodka umrl. Traktor, ki se uporablja za opravljanje kmetijskih ali gozdarskih del, mora imeti varnostno kabino ali lok in druge brezhibne predpisane dele. Če so na traktorju vgrajeni varnostni pasovi, morajo biti voznik in morebitni potniki pripeti. Pri vožnji in delu s traktorjem je potrebno upoštevati tudi predpise s področja varstva pri delu.

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo danes na območju policijske postaje Murska Sobota in Ljutomer.




Več v Črna kronika