Odgovarjamo na najpogostejša vprašanja o servisu telefonov!

V današnjem digitalnem svetu so pametni telefoni postali nepogrešljivi sopotniki naše vsakodnevne poti. A kot vsa tehnološka čuda, tudi telefoni niso imuni na težave in okvare. Kaj storiti, ko se vaš dragoceni pametni telefon znajde v težavah? Kje poiskati strokovno pomoč? Kako se izogniti pogostim napakam pri servisu?

Oglasno sporočilo, četrtek, 5. oktober 2023 ob 08:59
Servis telefonov

Servis telefonov

V podjetju Mobistekla.si se na podlagi svojih dolgoletnih izkušenj na področju servisa telefonov različnih znamk ter modelov zavedamo, kako pomembne so za uporabnike hitra odzivnost, transparentne cene ter seveda kakovostne in strokovne storitve.

Ker se na dnevni bazi srečujemo z različnimi izzivi uporabnikov, smo za vas pripravili odgovore na najpogostejša vprašanja, na katera pri delu naletimo, in upamo, da vam bodo v prvo pomoč ob okvari vašega mobilnega aparata.

Kako dolgo bo trajal servis telefona?

Ne glede na to, ali potrebujete popravilo iPhona, Samsunga ali hitro rastoče znamke Xiaomi, servis bomo naredili v roku nekaj ur. Svoje kakovostne storitve zagotavljamo z veliko zalogo delov, izkušeno ekipo in učinkovitim servisnim postopkom.

Čeprav lahko kompleksna popravila ali nepredvidene okoliščine podaljšajo rok popravila, si vedno prizadevamo napravo stranki vrniti v najkrajšem možnem času.

Kakšni so stroški popravila?

Ker želimo ponuditi ugoden in kakovosten Samsung servis ali popravilo iPhona ter drugih znamk, smo se specializirali za ugodna popravila, kar v praksi pomeni, da denimo namesto celotnega ekrana menjamo zgolj steklo.

Pri težavah z matično ploščo ne zamenjamo kar cele plošče, ampak imamo strokovnjake, ki znajo popraviti posamezne čipe, s čimer rešimo večino telefonov in podatke, ki so na njih. Razpolagamo tudi z ekrani in baterijami različnih kakovosti ter s tem omogočamo, da se stranke odločijo glede na svoj proračun in potrebe.

Popravilo, servis, iPhone

Pri našem servisu telefonov vam vnaprej zagotavljamo jasno in končno ceno za popravilo.

Cena servisa vključuje ves material in delo. Če med diagnostiko odkrijemo dodatne težave ali potrebne stroške, vas takoj obvestimo in počakamo na vašo odločitev glede nadaljnjega popravila.

Ali imate garancijo za storitve in nadomestne dele?

V Sloveniji imamo največjo zalogo nadomestnih delov, kar omogoča hitro popravilo. Servis Mobistekla.si uporablja zgolj originalne in kakovostne dele, zato stojimo za svojo kakovostjo in na storitve ter nadomestne dele nudimo garancijo.

Kako lahko preverim stanje popravila svojega telefona?

Lahko se pohvalimo, da smo v Sloveniji prvi, ki smo na podlagi dolgoletnih izkušenj razvili program sledenja za servis telefonov. S tem programom lahko stranke preprosto sledijo fazi popravila svoje naprave.

Ob pričetku popravila prejmete povezavo in prijavne podatke, nato pa spremljate status popravila.

Ali lahko sami diagnosticirate težavo na mojem telefonu?

Seveda, specializirani smo za diagnostiko raznih težav na različnih znamkah in modelih mobilnih naprav.

Kako zaščititi podatke na telefonu med popravilom?

V našem servisu telefonov razumemo pomen mobilnih naprav in pomembnih informacij na njih.

Za razliko od drugih servisov, vaše mobilne naprave ne ponastavimo, kar zagotavlja, da vsi podatki in aplikacije ostanejo nedotaknjeni in se vam ni treba ukvarjati z varnostnimi kopijami.

Kaj se zgodi v primeru, če mojega telefona ni mogoče popraviti?

Če naprave ne popravimo ali če se za servis ne odločite, vam zaračunamo le pregled in diagnostiko po veljavnem ceniku.

Ali lahko svoj telefon pošljem na popravilo po pošti?

V Ljubljani za razne mobilne naprave (za Samsung, iPhone, Huawei ali Xiaomi servis) ponujamo kurirsko službo, preko katere napravo prevzamemo, popravimo in dostavimo nazaj na želeno lokacijo.

Prav tako lahko naprave pošljete preko pošte Slovenije. Ko napravo prejmemo, jo običajno v 24 urah popravimo in vam jo pošljemo nazaj, pri čemer plačilo opravite po povzetju.

Kaj storiti, če se moj telefon ne vklopi več ali se ne odziva?

Če se telefon ne vklopi ali ne odziva, poskusite s trdim ponovnim zagonom. Za hitro popravilo iPhona kombinirajte tipke za povečanje in zmanjšanje glasnosti ter stranski gumb.

Pri Samsung, Xiaomi in drugih Androidih skupaj pritisnite gumb za vklop in zmanjšanje glasnosti. Preverite, ali je baterija napolnjena, če polnilec in kabel delujeta ter ali so vtičnice delujoče.

Kaj storiti, če se telefon ne prižge?

Odstranite ovitke in dodatke ter preverite morebitne fizične poškodbe. Če težav ne morete odpraviti, se za Xiaomi, iPhone ali Samsung servis obrnite na nas.

Kaj storiti, če je moj telefon padel v vodo?

Prva stvar, ki jo morate storiti, je, da telefon takoj vzamete iz vode, ne glede na to, kako dolgo je bil potopljen. Nato ga takoj izklopite, če se ni že samodejno.

Odstranite vse odstranljive komponente - SIM kartice, SD kartice in baterijo, če je to mogoče. Nato telefon poskusite nežno otresti ali obložiti z vpojnimi brisačami, da odstranite odvečno vodo.

Telefon položite v skledo z rižem (za 24 do 48 ur) ali uporabite vrečke s silikagelom, ki bodo pomagale iz naprave izvleči vlago. Izogibajte se uporabi sušilnika za lase ali drugih virov toplote, saj lahko to poškoduje notranje komponente telefona.

Za tem poskusite telefon ponovno vklopiti. Če ne deluje pravilno ali opazite kakršne koli nepravilnosti, je najbolje, da se obrnete na strokovnjaka za servis telefonov, ki bo lahko natančno ocenil morebitne poškodbe. Tudi pri nas smo specializirani za takšne slučaje in nudimo popravila na matični plošči, kot je recimo popravilo audio IC čipa ali odpravo korozije po nesrečnem stiku z vodo.

Ali za servis telefona potrebujete geslo, s katerim imam napravo zavarovano?

Če želite opraviti servis telefona pri nas, za temeljito testiranje vseh funkcij naprave, vključno s kamero, anteno, wifi in bluetoothom, potrebujemo geslo. Geslo uporabimo izključno za testiranje. Brez gesla ne moremo zagotoviti popolnega delovanja naprave ali ponuditi garancije.

Z njim ravnamo zaupno in ga ne delimo tretjim osebam. Če nam gesla ne posredujete, je možno, da za vsa potrebna testiranja napravo ponastavimo, kar pa povzroči izbris podatkov. Za naprave s funkcijami kot so Touch ID ali Face ID, potrebujemo tudi nadomestne kode.

Če stranka kode ne ve, pri popravilu iPhona, Xiaomi ali Samsung servisu ne prevzemamo odgovornosti za morebitne težave s telefonom.

Pridite in nas obiščite v našem servisnem centru. Mobistekla.si je vaša prva izbira za zanesljiva in cenovno dostopna popravila telefonov. Vašo napravo bomo ponovno spravili v odlično stanje, da bo služila še dolgo časa. Za vprašanja ali naročila nas kontaktirajte še danes! Vaši težavi se bomo posvetili z vso pozornostjo, ki jo zasluži.




Več v Gospodarstvo