Tetka Jesen je prišla v enoto vrtca Črešnjevci

Kot vsako leto pa jih je tudi tokrat obiskala Tetka Jesen, ampak letos je na žalost morala priti brez svojih pridelkov, ki jih je tako pridno in skrbno nabirala, da bi jih lahko pokazala otrokom. Nagajivi ježek ji je namreč to veliko košaro pridelkov odnesel.

Prlekija-on.net, sobota, 7. oktober 2023 ob 09:38
Tetka Jesen v enoti vrtca Črešnjevci

Tetka Jesen v enoti vrtca Črešnjevci

Meglena jutra, barvni listki na vejah dreves in vonj po pečenih kostanjih nas je opomnil, da je k nam prišel nov letni čas - jesen. V sklopu tega smo v enoti vrtca Črešnjevci že skoraj tradicionalno načrtovali Teden jeseni, ki je vseboval pester nabor jesenskih dejavnosti z vseh področij kurikuluma. Otroci so uživali v jesenskem sprehodu po vinogradu; aktivno so sodelovali na trgatvi, pri ustvarjanju jesenske dekoracije, manipuliranju ter igri z jesenskimi plodovi in pridelki ...

Kot vsako leto pa jih je tudi tokrat obiskala Tetka Jesen, ampak letos je na žalost morala priti brez svojih pridelkov, ki jih je tako pridno in skrbno nabirala, da bi jih lahko pokazala otrokom. Nagajivi ježek ji je namreč to veliko košaro pridelkov odnesel. Še dobro, da so Tetki Jesen na pomoč priskočili otroci ter na ves glas priklicali ježka, ki se je po dolgem času le odločil prikazati in to celo s polno košaro pridelkov Tetke Jesen. Nagajivi ježek košare seveda ni nameraval predati tako zlahka. Najprej je otrokom zadal nekaj nalog. Brihtni otroci so našli rešitev na vsako, pa še tako težko, jesensko uganko. Nato pa so z največjim veseljem zaplesali ples Račke. Ježek se je po tem predal ter Tetki Jesen končno izročil njeno košaro s pridelki. Otroci so prepoznali in poimenovali vse, kar je imela Tetka Jesen nabrano. Ježku pa je postalo zelo žal, da ji je vzel pridelke, zato mu je Tetka Jesen na koncu le oprostila ter se z njim spoprijateljila. Tetka Jesen in ježek sta skupaj odšla oznanjat jesenski letni čas še v druge kraje. Otroci pa so se kasneje družili na jesenski tržnici pridelkov, kjer so z ustvarjenimi denarnicami ter kovanci lahko kupili in nato tudi poskusili nekatere jesenske pridelke. Tržnica je bila polna zadovoljnih otrok, ki so hitro izpraznili police narezanih pridelkov.

Zapisala: Urša Holer




Več v Najmlajši