Dvema voznikoma zasegli osebna avtomobila

En je vozil pod vplivom alkohola, drug pa brez veljavnega vozniškega dovoljenja.

Prlekija-on.net, nedelja, 29. oktober 2023 ob 07:18
Policija

Policija

V zadnjih 24 urah so policisti na območju PU Murska Sobota obravnavali pet prometnih nesreč, tri kazniva dejanja, tri povoženja divjadi, voznika pri vožnji pod vplivom alkohola in zasegli eno vozilo.

V štirih prometnih nesrečah je nastala zgolj materialna škoda, v eni nesreči pa sta se dva udeleženca lahko telesno poškodovala. Nesreča se je zgodila v Beltincih, kjer je voznik osebnega avtomobila zavijal levo v trenutku, ko ga je reševalno vozilo na nujni vožnji že pravilno prehitevalo po levi strani. Med vozili je prišlo do trčenja, pri tem pa sta se lažje poškodovala voznik in sopotnik v reševalnem vozilu.

Na področju kriminalitete so obravnavali vlom v stanovanjsko hišo v Gančanih, poškodovanje tuje stvari v Lutvercih in poslovno goljufijo v Bogojini.

Policisti so v Bakovcih odvzeli vozniško dovoljenje in prepovedali nadaljnjo vožnjo vozniku, ki je vozil pod vplivom alkohola, v Rakičanu pa so zasegli vozilo vozniku, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja.

V času bližajočih se praznikov občanom svetujejo dodatno previdnost in samozaščitno ravnanje. Če boste odsotni od doma, poskrbite, da bodo vsa vrata in okna vaših hiš ter stanovanj zaprta in zaklenjena. V vozilih, še posebej tistih, ki bodo parkirana v bližini pokopališč in cerkva, pa na vidnem mestu ne puščajte vrednejših predmetov. Nekaj več potrpežljivosti bo najbrž potrebno tudi na cestah, saj je pričakovati povečan promet.

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo danes policisti opravljali na območju policijske postaje Murska Sobota.




Več v Črna kronika