Gasilci PGD Polenšak pripravili dan odprtih vrat

Domačim gasilcem so se na Polenšaku pridružili gasilski tovariši iz PGD Gabrnik, PGD Grajena, PGD Koračice, PGD Murska Sobota in PGD Tinje. Svoje aktivnosti ter opremo so predstavili tudi policisti Policijske postaje Ptuj ter vojaki 74. pehotnega polka Slovenske vojske.

Ivan Trunk, nedelja, 5. november 2023 ob 11:53
Dan odprtih vrat PGD Polenšak

Dan odprtih vrat PGD Polenšak

V soboto, 28. oktobra, so gasilci PGD Polenšak priredili Dan odprtih vrat za vse domače krajane in druge goste. Ob tem so povabili tudi druga gasilska društva, da so pripeljali njihova gasilska vozila in ji postavili na ogled.

Več let zapored v oktobru, v mesecu požarne varnosti, Prostovoljno gasilsko društvo Polenšak organizira javno prireditev Gasilski dan. Namen prireditve je široko odpreti vrata gasilskega doma sokrajanom, gasilskim tovarišem ter ostalim simpatizerjem gasilstva. V želji po promociji gasilstva in ozaveščanju gasilskega poslanstva, obiskovalcem ponudijo prikaze različnih gasilskih aktivnosti in sodelovanja različnih deležnikov sil zaščite in reševanja.

Letos so za obiskovalce pripravili razstavo več gasilskih avto cistern in opreme, ki se nahaja v njih. Domačim gasilcem so se na Polenšaku pridružili gasilski tovariši iz PGD Gabrnik, PGD Grajena, PGD Koračice, PGD Murska Sobota in PGD Tinje. Svoje aktivnosti ter opremo so predstavili tudi policisti Policijske postaje Ptuj ter vojaki 74. pehotnega polka Slovenske vojske.

Obiskovalci, ki so se na Polenšaku zbrali v lepem številu, so imeli kaj videti. Vse pa so domači gasilci pogostili s pijačo ter pečenim odojkom. Tudi na najmlajše niso pozabili in so zanje spekli palačinke ter jim pripravili prav posebno presenečenje; obiskal jih je čisto pravi klovn. Pripeljal se je na monokolesu in vse zbrane nasmejal z izvajanjem svojih norčavih trikov ter ostalih spretnosti.

Dan odprtih vrat PGD Polenšak
Dan odprtih vrat PGD Polenšak
Dan odprtih vrat PGD Polenšak
Dan odprtih vrat PGD Polenšak



Več v Kultura in izobraževanje