»GOgreen – so can I« - Erasmusova mobilnost v Španiji

7 učencev in 5 strokovnih delavk OŠ Cvetka Golarja Ljutomer se je med 22. in 28. oktobrom udeležilo zaključne mobilnosti Erasmusovega projekta »GOgreen - so can I«.

Prlekija-on.net, petek, 10. november 2023 ob 10:02
Erasmusova mobilnost v Španiji

Erasmusova mobilnost v Španiji

7 učencev in 5 strokovnih delavk OŠ Cvetka Golarja Ljutomer se je med 22. in 28. oktobrom udeležilo zaključne mobilnosti Erasmusovega projekta »GOgreen - so can I«.

Krovni del mobilnosti je potekal v Calatayudu, kjer so v skladu s cilji projekta dejavnosti posvetili predvsem izmenjavi zelenih, trajnostnih pedagoških praks, spoznavali pa so tudi specializirane didaktične pripomočke, programsko opremo ter podobnosti in razlike vzgojno izobraževalnih ter zaposlitvenih sistemov obeh držav. Popoldneve so posvetili spoznavanju izjemnih naravnih in kulturnih znamenitosti Calatayuda, zaključni del mobilnosti pa izpeljali v Madridu, tretjem največjem mestu Evropske unije. Učenci so se pogumno vključevali v raznolike dejavnosti šole gostiteljice ter se ob tem res izkazali s svojo prilagodljivostjo, odprtim odnosom, vedoželjnostjo in prijaznostjo. Kaj jih je najbolj navdušilo, pove zapis, ki so ga skupaj z učiteljico zapisali po zaključku mobilnosti:

»Najbolj nam je ostal v spominu polet z letalom. Posebej zanimiv je bil vzlet. Posebna je bila tudi vožnja s hitrim vlakom, s katerim smo drveli 311 km/h. Čeprav je vlak imel okna, zaradi hitrosti nismo videli okolice. Zanimiva je bila tudi vožnja z vlakom pod zemljo. Vse to smo doživeli prvič. Gostitelji na španski šoli so bili zelo prijazni. Ves čas so nas vabili, da se jim pridružimo pri različnih igrah ali delavnicah. Čeprav nismo govorili istega jezika, smo se sporazumeli in se skupaj igrali ter družili. Ogledali smo si njihovo šolo in šolski vrt. Presenetilo nas je, da nimajo telovadnice in jedilnice. Pomagali smo jim pri sajenju tulipanov in narcis na njihovem vrtu. V popoldanskem času smo si ogledali muzej in areno, kjer so nekoč potekale bikoborbe. Madrid je zelo lep, a tam ne bi živeli, ker je preveliko in preveč ljudi. Presenečeni smo bili nad visokimi stolpnicami in zanimivimi avtomobili. Tudi hrana je drugačna, kot smo je vajeni doma, a tudi zelo dobra. Zelo smo veseli, da smo dobili priložnost za potovanje v Španijo. Izkusili smo veliko novih stvari, doživeli mnogo lepega in se veliko novega naučili. Če bi imeli še kdaj priložnost za podobno potovanje, bi se ga z veseljem udeležili




Več v Kultura in izobraževanje