Meteorplast do točke v zadnji minuti

Kljub večji posesti in večim priložnostim so gostitelji do točke prišli v zadnji minuti dvoboja, ko so zaigrali s petim igralcem v polju.

Prlekija-on.net, sobota, 11. november 2023 ob 10:12
Meteorplast ŠIC bar

Meteorplast ŠIC bar

V petek so bile odigrane tekme 6. kroga 1. slovenske futsal lige. Doseženi so bili naslednji rezultati: Bronx Škofije - Sevnica 2:4 (1:2), Dobovec - The Nutrition Extrem 9:1 (4:0), Meteorplast ŠIC bar - Oplast Kobarid 3:3 (1:1) in Siliko Vrhnika - Dobrepolje 7:3 (4:1). Na prvih treh mestih ostajajo Dobovec (15 točk, 5 tekem), Siliko Vrhnika (12 točk, 5 tekem) in Meteorplast ŠIC bar (8 točk, 6 tekem).

V ljutomerski dvorani ŠIC je tekmo med Meteorplastom ŠIC barom in Oplastom iz Kobarida spremljalo blizu 100 ljubiteljev futsala, Prleki pa so še enkrat več ostali neporaženi na svojem parketu. Kljub večji posesti in večim priložnostim so gostitelji do točke prišli v zadnji minuti dvoboja, ko so zaigrali s petim igralcem v polju.

Trener domače ekipe Robert Grdović je pred tekmo izvedel, da ne bo mogel računati na poškodovanega Adrijana Trstenjaka, že prej pa sta odpadla Rok Šnofl in Tjaž Lovrenčič, ki okrevata po poškodbi. Kljub »zdesetkani« zasedbi so domačini odlično pričeli dvoboj in že v 2. minuti povedli s prvoligaškim prvencem Lovra Trdina v ljutomerskem dresu. A veselje je bilo kratkotrajno, saj je Matej Mohorič že minuto zatem izenačil. Gostitelji so v nadaljevanju prvega polčasa imeli številne priložnosti za povišanje vodstva, a so bili pred vrati gostujočega vratarja Nika Logarja nespretni.

Tudi vstop v drugi polčas je bil odličen za domačo ekipo. V 24. minuti je na tretji zaporedni tekmi zadel Aljaž Goznik. Gostitelji so si v prvi polovici drugega polčasa hitro nabrali pet akumuliranih prekrškov, zato v nadaljevanju niso mogli več razvijati svoje agresivne igre. To so Kobaridci izkoristili ter z zadetkoma Tiana Uršiča (33.) in Kristjana Čujca (34.) spreobrnili izid sebi v prid.

Meteorplast ŠIC bar je po izenačenje krenil s petim igralcem v polju, kar se je obrestovalo slabo minuto pred koncem dvoboja, ko je za izenačenje poskrbel Tilen Rajter. »Točka je zaslužena. Imeli smo pobudo in si ustvarili številne priložnosti, vendar je bila realizacija precej slaba. Gostje so izkoristili ponujeno,« je po tekmi dejal kapetan domače ekipe Matic Goznik.

Meteorplast ŠIC bar bo prvi del rednega dela prvenstva zaključil v petek, 17. novembra 2023, z gostovanjem v Sodražici, kjer se bo pomeril z ekipo The Nutrition Extrem.




Več v Šport