Na nedavnih kinoloških izpitih v Murski Soboti, tudi trije kinološki pari iz Prlekije, labradorka Samara najuspešnejša

Še posebej pa je izstopala mlada labradorka Samara,ki se sicer usposablja za reševalno psičko, lastnice Nine in vodnika Rudija Stegmüller, saj je pri ocenjevanju prejela kar vseh 60 možnih točk.

Prlekija-on.net, torek, 21. november 2023 ob 08:43
Labradorka Samara je bila najuspešnejša

Labradorka Samara je bila najuspešnejša

Kinološko društvo Murska Sobota je nedavno na preizkušnjo postavilo svojo celoletno športno kinološko izobraževanje, saj je kar deset kinoloških parov opravljalo izpite poslušnosti po programu ISP B-BH ter pismene izpite za licencirane vodnike psa spremljevalca. Ocenjevanje je opravil legendarni slovenski sodnik za ocenjevanje dela šolanih psov Ivan Polesnik, sicer tudi uspešen vzreditelj belgijskih ovčarjev. Izpitniki - vodniki in njihovi štirinožni prijatelji so se tako uspešno izkazali, še posebej pa je izstopala mlada labradorka Samara, ki se sicer usposablja za reševalno psičko, lastnice Nine in vodnika Rudija Stegmüller, saj je pri ocenjevanju prejela kar vseh 60 možnih točk. Vsi izpitniki so prejeli praktična darila in spominska priznanja, tokratni uspeh pa je bil seveda tudi zapisan v delovne knjižice kužkov , ki jih je izdala Kinološka zveza Slovenije. Posebna pohvala za uspešno pripravo in nesebično celoletno treniranje seveda gre dolgoletnemu inštruktorju Dušanu Lukaču, vzreditelju uspešnih nemških ovčarjev in novi, predani inštruktorski moči Rajku Korošaku ter sekretarki organizacije Lari Varga.

Predsedniku Kinološkega društva Murska Sobota DAVORINU MAGLICI, ki že opravlja tretji mandat svojo funkcijo, je Pokrajinski center nevladnih organizacij - MCP izročil simbolično nagrada za dolgoletno uspešno vodenje pomembne nevladne organizacije v pomurski regiji. Udejstvovanje mladih in vseh generacij v kinologiji ima številne pozitivne učinke na človeka, naravo in družbo kot tako. Zato vsa pohvala Kinološkemu društvu Murska Sobota in njenim ključnim akterjem. Nagrado je izročil Aleš Potočnik, vodja Pokrajinskega centra nevladnih organizacij- MCP. Kinološko društvo Murska Sobota pa tudi v prihodnje vabi vse zainteresirane, da se jim pridružijo na nedeljskih treningih in vseh spremljajočih aktivnostih.

Foto: Tamara Brumen
Tekst: Sofien Msalmi




Več v Kultura in izobraževanje