V ponovitvi lanskega finala, boljši Sobočanci

2. krog Pomurske košarkarske lige

Prlekija-on.net, torek, 15. november 2011 ob 11:52
PŠK Ljutomer 1 - KD Sobota

PŠK Ljutomer 1 - KD Sobota

Derbi lige PKL ali ponovitev lanskega finala med PŠK Ljutomer 1 in KD Soboto, domači ekipi ni prinesel ponovnega uspeha. Kljub manjkajočim igralcem prve peterke (Zoran Mihorič in David Vozlič ne igrata zaradi prepovedi iz lanskega polfinala, Samo Miholič ne igra zaradi poškodbe) so domači v prvem polčasu še sledili gostom iz Murske Sobote.

V tretji četrtini pa so gostje zadeli večina odprtih metov in tako prišli do težko ulovljivega vodstva. Za domače sta prvič zaigrala novinca Daniel Kačarević in Uroš Cafnik pri katerih pa se je poznala še začetna neuigranost z novo ekipo.

PŠK Ljutomer 1 : KD Sobota
60 : 79 (20:27, 14:19, 9:20, 17:13)
sobota, 12.11.2011, 21.00, ŠIC Ljutomer; Feher, Semenič

PŠK Ljutomer 1: Domanjko 21, Mesarič 16, Kačarevič 8, Jakelj J. 7, Črnjavič 4, Miholič N. 2, Cafnik 2, Dominko 0
KD Sobota: Pok 27, Ficko 16, Bilič 15, Lukač 13, Skandali 3, Brinar 3, Melin 2, Čep 0

KK Sveta Ana : PŠK Ljutomer 2
43 : 92 (6:17, 4:25, 14:23, 19:27)
sobota, 12.11.2011, 19.00, OŠ Sveta Ana; Chowdhury, Kuster

KK Sveta Ana: Polenšak 17, Bauman 10, Breznik 4, Markoč 4, Fanedl 4, Krajnc 2, Jug 2, Vučkovič 0, Kuzma 0, Došler 0
PŠK Ljutomer 2: Karba 25, Frangež 18, Kosi 17, Horvat 13, Preglej 10, Kočevar 6, Munda 3

In tako se je začela sezona 2011/2012 lige PKL tudi na domačem terenu, pri Sveti Ani. Na začetku je bilo nekaj zmede, saj nismo imeli zapisnikov in tako smo tekmo začeli s polurno zamudo.Na prvi domači tekmi je domača ekipa dosegla prvi koš in do 7.minute je nekako držala korak z gostujočo ekipo (6:10), nato pa je sledil popolni "blackout" domače ekipe v prvem polčasu. Domača ekipa je začela izgubljati ogromno žog v napadu, nekako je bila obramba veliko boljša od napada, ampak vseeno je nasprotna ekipa iz Ljutomera z lahkoto prebijala obrambo in dosegala točke kot po tekočem traku in tako se je končal polčas z rezultatom 10:42 za Ljutomerčane.Ker je domača ekipa vedela, da nima popolnoma nič za izgubit, je začela kot po "čudežu" celo zadevati koše. Tako je domača ekipa dosegla v 3. četrtini 14 točk, kar je več kot v celotnem 1. polčasu, vendar pa je obramba še vedno bila "preluknjana" s strani Ljutomerčanov, ki so dosegli kar 33 točk. Nato pa je sledila še častna zadnja, 4. četrtina, ki so jo prav tako dobili gostje z rezultatom 19:27, ampak domači igralec Polenšak, je po številnih zgrešenih metih domače ekipe za tri točke, zadel svojo drugo trojko na tekmi (prvo je prav tako zadel omenjeni igralec, ampak v 1. četrtini), veliko število točk (več kot polovico točk domačinov v zadnji četrtini) pa je še dodal center Bauman.Nasprotnikom seveda čestitamo za zmago, zahvala gre tudi k zapisnikarski mizi, ki je delo opravila z odliko, ter sodnikoma za fer sojenje, domača ekipa pa bo poskušala popraviti vsaj nekaj napak v svoji igri in se pokazati v boljši luči na naslednji tekmi proti SKB Gornja Radgona.

Sestavil: Uroš Markoč (KK Sveta Ana)

PŠK Ljutomer 3 : KK Paloma - Alfa Sladki Vrh
48 : 108 (14:28, 7:21, 12:34, 15:25)
sobota, 12.11.2011, 19.00, ŠIC Ljutomer; Feher, Bilič

PŠK Ljutomer 3: Govedič 17, Glavnik 8, Kupčič 7, Leben 4, Pavličič 4, Copot 4, Robnik 3, Filipič 1, Žitek 0, Novak 0
KK Paloma - Alfa Sladki Vrh: Cehnar L. 44, Stampfer 26, Kikl 10, Nerat 8, Arzenšek 7, Vernik 6, Cehnar G. 6, Rošker Breg 2, Mezgec 1

V soboto, 12. 11. 2011, ob 19. uri, se je v športni dvorani ŠIC Ljutomer pričela tekma drugega kroga Pomurske košarkarske lige med ekipo PŠK Ljutomer 3 in vodilno ekipo po prvem krogu KK Paloma - Alfa Sladki Vrh.Čeprav so bili gostje s Sladkega Vrha v vlogi izrazitih favoritov, smo člani domačega moštva zopet želeli prikazati dokaj solidno, predvsem pa požrtvovalno in ekipno igro iz prvega kroga v Murski Soboti tudi na domačem igrišču in pred domačo publiko v Ljutomeru.

Po sodniškem metu in nekaj dokaj izenačenih minutah na začetku prve četrtine, so gostje kmalu prevzeli pobudo in si s pomočjo tudi nekaj malo manj športnih potez pod domačim košem v napadu, ki pa na začudenje domačega moštva niso bile kaznovane, priigrali občutnejšo prednost. Prva četrtina se je tako končala z rezultatom 14:28 za goste.V drugi četrtini so gostje nadaljevali z dobro in na trenutke celo preveč agresivno igro v napadu in obrambi ter povečevali prednost, pri domači ekipi pa žar ekipnega duha, ki jo je krasil na tekmi v prvem krogu, nikakor ni hotel stleti. Po prvem polčasu so tako gostje vodili že za 28 točk (21:49).Tudi tretja četrtina je bila odraz prvih dveh in gostje so svojo prednost le še povečevali. Žal je domača ekipa v tem času v izredno kočljivi, a s strani delilcev pravice povsem prezrti situaciji izgubila še svojega najboljšega strelca, kar je zgolj dodatno načelo že tako trhlo moralo na klopi PŠK Ljutomer 3. Posledica dogajanja na igrišču in izven njega se je odrazila tudi na semaforju. Gostje so prepričljivo dobili tudi tretjo četrtino (12:34).Ob tako visoki prednosti gostov je bila četrta četrtina zgolj formalnost. Tudi po vstopu v igro mlajše generacije pri gostujoči ekipi, se je učinkovita igra gostov nadaljevala. Ekipa KK Paloma - Alfa Sladki Vrh je tekmo rutinirano pripeljala do konca. Domača ekipa je v zadnjih minutah tekme sicer želela zmanjšati rezultatsko razliko, a ji zaradi dobrega izvajanja prostih metov gostov - skozi celotno tekmo so jih imeli kar 46 - to ni uspelo. In končni rezultat? 48:108 za goste.

Ekipa PŠK Ljutomer 3 iskreno čestita gostom za zmago, saj so bili v vseh pogledih boljši nasprotnik. Predvsem velja pohvaliti njihovega najboljšega strelca in korektno igro njihovih zelo samozavestnih mladih upov. Prav tako jim želi veliko dobre košarke tudi v naslednjih krogih.

Kar pa se tiče domačinov, velja dodati, da je bila njihova igra slaba in pod pričakovanji. Do naslednjega kroga si bodo zato poskušali zaceliti rane, pa ne samo tiste “psihološke”, ki so nastale zaradi visokega poraza, temveč predvsem fizične, ki so posledica malo manj korektne igre nekaterih starejših članov gostujoče ekipe.

Sestavil: Zmago Pavličič (PŠK Ljutomer 3)

KK GMT Beltinci : KK Picerija Nona Lenart
91 : 60 (23:9, 13:13, 31:16, 24:22)
sobota, 12.11.2011, 17.00, OŠ Beltinci; Makovec, Glavnik

KK GMT Beltinci: Farkaš 19, Vöröš 16, Zver 12, Kukel M. 10, Kukel T. 10, Štihec 7, Bojnec 7, Tinev 3, Fujs 2, Ferčak 2, Gerenčer 2
KK Picerija Nona Lenart: Šijanec 22, Dokl 11, Holc 11, Topolnik 6, Kraner 4, Senekovič 2, Zlodej 2, Zdravkovič 2, Dukarič S. 0, Dukarič R. 0

V drugem kolu letošnje sezone PKL smo le dočakali prvo domačo tekmo v žuti areni v Beltincih. V goste je prišla ekipa novinka in sicer KK Picerija Nona Lenart, s katerimi smo odigrali ze 2 pripravljalni tekmi, tako da sta se ekipi vsaj približno poznali.

Tekmo smo nekoliko bolje začeli domači igralci. Na začetku je bilo veliko zgrešenih metov in predvsem zicerjev na obeh straneh, tako da smo do pravega ritma prišli šele po nekaj minutah igre. Domačini smo že v prvi četrtini pokazali kar nekaj atraktivnih akcij v napadu, ter odigrali dobro v obrambi, zaključili pa smo jo z lepim zabijanjem Štihca sekundo pred koncem, tako je bil rezultat 23:9 v korist domačinov.

V drugi četrtini so gostje bolj pritisnili na plin in v napadu ter še bolj v obrambi odigrali zelo dobro in zbrano ter ustavili igralce domače ekipe pri doseganju lahkih košev, tako da se je četrtina zaključila z nizkim rezultatom 13:13.

Prvi polčas se je tako končal z enako razliko kot v prvi četrtini in sicer z rezultatom 36:22 v prid domačinom.

Drugi polčas se je začel podobno kot prva četrtina. Pobudo smo takoj prevzeli domačini in z zelo atraktivno igro v prvih minutah dvignili moralo sami sebi po slabši drugi četrtini. Domače igralce in navijače je trikrat z zabijanjem obdaril Kukel T. Pred koncem četrtine je svojo roko naravnal še Farkaš G. in zadel 4 trojke iz 5 poizkusov in tako se je četrtina končala z 31:16. Seveda pri tem ne smemo pozabiti na košarkarje iz Lenarta, ki niti za minuto niso popustili in so se borili za vsako žogo. Predvsem jih je v igri držal njihov ‘’bek’’ z nekaj lepimi prodori in z meti iz razdalje.

Zadnja četrtina je minila brez večjih posebnosti in z lepo igro na obeh straneh, tako da so gledalci tudi v tej četrtini uživali ob pogledu na igrišče in atraktivno igro. Četrtina se je končala z rezultatom 24:22 v korist Žutih.

Tekma se je tako zaključila z rezultatom 91:60 v prid Žutim iz Beltinec.

Pohvalil bi nasprotno ekipo za zelo fer in borbeno igro skozi vseh 40 minut tekme in pa tudi naše gledalce, ki so se zbrali v solidnem številu.

sestavil: Kukel T. (KK GMT Beltinci)

KK Lindau Lendava : SBK Gornja Radgona
76 : 83 (21:18, 16:24, 19:18, 20:23)
sobota, 12.11.2011, 17.30, SŠ Lendava; Kous, Juteršnik

KK Lindau Lendava: Balažic 30, Hozjan T. 16, Zrna 12, Magdalenič 7, Svetko 5, Novak 2, Žalig 2, Horvatič S. 2, Hozjan M. 0, Kuk 0
SBK Gornja Radgona: Gomboc 23, Niderl 17, Rajnar 17, Novak 13, Kuhar 7, Neuvirt 4, Budja 2, Kozic 0

V tekmo smo vstopili z željo, da zmagamo in s tem potrdimo dober rezultat v prejšnjem kolu. Začetek tekme smo odigrali nesproščeni in smo dovolili nasprotnikom, da so povedli za 8 točk. Nikakor nismo zadeti koša, ekipi Radgone pa je vse načrtovano šlo kot po maslu. Ob koncu četrtine nam je vseeno uspelo rezultat spreobnit v našo korist z dvemi zaporednimi trojkami. Druga četrina je bila za naše moštvo slaba četrtina, saj smo kljub veliki želji in borbenosti zgrešili pod košen 6 čistih zicerjev in moštvo Radgone je odšlo na polčas s 5 koši zaslužene razlike. V tretji četrtini je bila igra izenačena in nobena izmed ekip si ni ustvarila višje prednosti (56 : 60). Zadnjo četrtino je ekipa Radgone odigrala zares rutinirano in brez večjih napak, kljub temu, da smo domačini s presingom želeli rezultat spreobrniti v našo korist. Tekma je bila prava prvenstvena, brez kakršnih koli posebnosti ob zelo dobrem sojenju. Čestitke KK G. Radgoni za zmago.

Sestavil: Velimir Horvatič (KK Lindau Lendava)


Več v Šport