60 let vrtca v Stročji vasi

Slogan prireditve je bil »Že 60 let skupaj ustvarjamo mozaik naše skupnosti«, s katerim so želeli poudariti, kako pomembno je povezovanje in sodelovanje med vrtcem in lokalno skupnostjo.

Prlekija-on.net, nedelja, 26. november 2023 ob 17:33
60 let vrtca Stročja vas

60 let vrtca Stročja vas

Vrtec Stročja vas v letu 2023 praznuje 60-letnico obstoja. Slogan prireditve je bil »Že 60 let skupaj ustvarjamo mozaik naše skupnosti«, s katerim so želeli poudariti, kako pomembno je povezovanje in sodelovanje med vrtcem in lokalno skupnostjo.

Slavnostna prireditev je potekala v četrtek, 16. novembra, v telovadnici OŠ Stročja vas. Otroci so se v kulturnem programu predstavili s spletom folklornega plesa in ljudske pesmi. Izmislili so si tudi čisto svojo pesem ob praznovanju in jo naslovili Vrtec praznuje. Zapeli so Himno vrtca, ki sta jo zapisali in uglasbili Janja Šendlinger ter Lucija Pušenjak. Vrtec je izdal tudi svoj Zbornik.

Jubilejna prireditev se je pričela s slovensko himno, ki jo je na violino zaigrala učenka OŠ Stročja vas, Veronika Mlinarić. Za tem se je predvajal film, v katerem je bilo prikazano sodelovanje vrtca z lokalno skupnostjo, medgeneracijsko in meddržavno povezovanje vrtca v zadnjem desetletju delovanja. Pripravila ga je Matejka Polak.

Vse prisotne je po predvajanem filmčku nagovorila ravnateljica OŠ Stročja vas, Mateja Leskovar Polanič. Poudarila je, kako pomembno je, da zaposleni, ki delajo z mladimi, opravljajo delo s srcem in dušo. Da vrtec ni samo stavba, v kateri so otroci v času, ko so starši v službi, ampak so zaposleni tisti, ki s srcem prenašajo svoj vzgled na mlade rodove.

Obiskovalce sta nagovorila tudi predstojnica Zavoda RS za šolstvo, Območna enota Murska Sobota, Darja Farič Klemenčič, in podžupan Občine Ljutomer, Janko Špindler, ki je v imenu Občine Ljutomer ravnateljici, Mateji Leskovar Polanič, in pomočnici za vrtec, Suzani Babič, predal priznanje ob 60-letnici vrtca.

V nadaljevanju leta se praznovanje vrtca nadaljuje še z nekaterimi aktivnostmi. Izvedli bodo okroglo mizo, pripravili Tržnico primerov dobrih praks v vrtcu, konec šolskega leta pa bodo zaključili s skupnim zaključkom šole in vrtca.

Po prireditvi se je druženje nadaljevalo v telovadnici in jedilnici, kjer so pripravili pogostitev za vse obiskovalce. Pri pogostitvi so jim priskočili na pomoč lokalna društva in posamezniki: Turistično društvo Pütar, Klub prleških babic, Turistično društvo Mak Pristava, gospa Vera Žižek, gospa Lizika Robinščak, kmetija Bukovec in družina Trstenjak.

Na ogled je bila tudi razstava v prostorih vrtca.

Suzana Babič, pomočnica ravnateljice vrtca
Fotografije: Foto Berke




Več v Kultura in izobraževanje