V sredo obravnavali 13 prometnih nesreč

V vseh 13 nesrečah je nastala zgolj materialna škoda, vendar pa število nesreč pove, da se vozniki še niso popolnoma prilagodili vremenskim razmeram in stanju na cestah.

Prlekija-on.net, četrtek, 7. december 2023 ob 07:22
Prometna nesreča

Prometna nesreča

V zadnjih 24 urah so policisti na območju PU Murska Sobota obravnavali 13 prometnih nesreč, tri kazniva dejanja, eno kršitev javnega reda in miru, pet primerov povoženja divjadi, zasegli dve vozili in prijeli dva tujca pri nedovoljenem vstopu v našo državo.

V vseh 13 nesrečah je nastala zgolj materialna škoda, vendar pa število nesreč pove, da se vozniki še niso popolnoma prilagodili vremenskim razmeram in stanju na cestah. V tem obdobju je namreč dan krajši in vidljivost slabša, ceste pa mokre in spolzke. Vozniki, zmanjšajte hitrost svojega vozila in povečajte varnostno razdaljo. Pešci, vi pa hodite po pločniku oziroma ob robu prave strani ceste in predvsem bodite vidni.

Sneg v Prlekiji

Zapadel je svež sneg, pri nas snežna odeja debela okoli 10 cm


Na področju kriminalitete so obravnavali poškodovanje tuje stvari na Gradu, izsiljevanje v Lendavi in tatvino v Murski Soboti.

Javni red in mir je bil kršen v zasebnem prostoru. Kršiteljica se je ob intervenciji policistov pomirila in s kršitvijo prenehala.

Policisti so v Lendavi in Bogojini pri kontroli prometa ugotovili, da dva voznika ne posedujeta veljavnega vozniškega dovoljenja, zato so jima vozili zasegli.

V jutranjem času sta bila v Beltincih izsledena in prijeta dva tujca, ki sta na nedovoljen način vstopila v našo državo. Tujca sta bila odpeljana v policijsko enoto v nadaljnji postopek.

Meritve hitrosti z radarjem bodo policisti danes izvajali na območju celotne policijske uprave Murska Sobota.




Več v Črna kronika