Tradicionalni slovenski zajtrk na OŠ Križevci

Živila so podarili kmetje in kmetijska podjetja, čebelarji in živilsko-predelovalna podjetja

Blanka Škalič, petek, 18. november 2011 ob 13:52
Tradicionalni slovenski zajtrk

Tradicionalni slovenski zajtrk

V petek, 18. novembra, smo tudi na naši šoli za učence pripravili »Tradicionalni slovenski zajtrk«: kruh, maslo, mleko, med in jabolko. Živila so učencem in učiteljem podarili kmetje in kmetijska podjetja, čebelarji in živilsko-predelovalna podjetja.

»Tradicionalni slovenski zajtrk« smo imeli prvo šolsko uro, same priprave pa so na šoli potekale že ves teden. Tako so učenci v sklopu priprave obiskali čebelarja in eko kmetijo, 8. razredi pa so imeli v četrtek naravoslovni dan na temo »Zdrava prehrana«.
V samem uvodu v »Tradicionalni slovenski zajtrk« je najprej učence nagovorila gospa ravnateljica. Nato so učenci osmih razredov predstavili izdelke, ki so jih pripravili na samem naravoslovnem dnevu: plakate, medenjake in predstavitev o medu v powerpointu. Kaj pomeni imeti zdrav zajtrk, sta učencem zelo nazorno predstavila tudi gospod Bogomir Gaberc, podžupan Občine Križevci, in gospod Marjan Topolnik, predsednik čebelarskega društva.

Sledil je zajtrk. Učenci so z velikim navdušenjem segli po vseh dobrotah, ki so se znašle na mizi, in se dobro okrepčali. Nato je sledil pouk.


Več v Najmlajši