Tradicionalni slovenski zajtrk v vrtcu in OŠ Mala Nedelja

Živila za zajtrk so prispevali domačini

Branko Košti, petek, 18. november 2011 ob 17:031
Slovenski zajtrk v vrtcu in OŠ Mala Nedelja

Slovenski zajtrk v vrtcu in OŠ Mala Nedelja

Otroci vrtca in OŠ Mala Nedelja so se priključili projektu Tradicionalni slovenski zajtrk. V avli šole so pripravili priložnostno razstavo, k sodelovanju pa so povabili okoliške pridelovalce hrane. Tako so v petek, 18. novembra, prvo šolsko uro zajtrkovali mleko, pridelano na kmetiji Jožeta Sodeca, jedli so kruh, namazan z medom, katerega je pridelal čebelar Milan Cvetko, seveda s pomočjo svojih čebel, jabolka na mizah so bile iz sadovnjaka Sadjarstva Štajerc, katerega vodi družina Šilec.

Na zajtrk so povabili tudi goste in sicer se je otrokom v vrtcu pridružila Frančka Lebarič iz Kmetijsko gozdarskega zavoda Murska Sobota, ki je povedala, da si želijo nadaljevati s takimi oblikami spodbujanja prehrambenih navad otrok, saj ugotavljajo, da veliko otrok pred prihodom v šolo oz. vrtec ne zajtrkuje, predvsem pa je malo tistih, katerih zajtrk vsebuje sestavine, katere so jim danes ponudili.

V jedilnici šole je čebelar Milan Cvetko ob zajtrku učencem spregovoril o delu čebel in o svojem delu pri pripravi medu in o pomenu medu in čebeljih pridelkov v zdravi prehrani.


Več v Najmlajši