Ljutomerske odbojkarice premagale Mežico

ŽOK ZM Ljutomer - Mežica 3:1

Prlekija-on.net, ponedeljek, 21. november 2011 ob 11:271
Ljutomer - Mežica, foto: Vedran Tomšić

Ljutomer - Mežica, foto: Vedran Tomšić

Članice ŽOK ZM Ljutomer so v soboto v Ljutomeru v 5. krogu 3. DOL vzhod, igrale proti ekipi iz Mežice. Z izjemno borbeno igro so razveselile svoje navijače, saj so zmagale s 3:1.

Vzdušje v dvorani med in po tekmi pa je bilo fantastično.

ŽOK ZM Ljutomer - Mežica 3:1 (25:14, 26:24, 20:25, 25:20)

Že pred tekmo je bilo med domačimi igralkami čutiti vznemirjenje, saj so se zavedale, da gre za pomembno tekmo, pravzaprav za derbi zgornjega dela lestvice. In res so ljutomerčanke pričele silovito tako, da v prvem setu tekmicam iz Mežice niso dovolile, da bi se razigrale. Z odličnimi servisi, predvsem Petkove in Makoterjeve ter solidno igro v bloku in napadu so, na veselje številne zveste publike, prvi set dobile z rezultatom 25 : 14.

Tudi v drugem setu so domačinke nadaljevale z odlično igro, toda gostje se niso dale kar tako. Izboljšale so igro v obrambi in na sprejemu servisa ter povzročale številne probleme domačim odbojkaricam. Slednjim je kljub temu uspelo osvojiti set z rezultatom 26 : 24.

V tretjem setu so domačinke prav tako vodile vse do 12. točke. Nato pa so igralke Mežice prestavile v višjo prestavo in so dokazale zakaj pravzaprav zasedajo 2. mesto na lestvici. Z odlično igro v polju, učinkovitim napadom ter odličnimi servisi so zmanjšale razliko oz. rezultat obrnile v svojo korist. V teh trenutkih so ljutomerčankam zadrhtele roke in pojavile so se nekatere nepotrebne napake pri začetnih udarcih ter pri igri v polju. Set so osvojile gostje z rezultatom 25 : 20.

V minutah odmora med 3. in 4. setom je trener ljutomerčank Boris Smodiš uspel igralke dodatno motivirati in zbrati za nadaljevanje tekme. Takoj na začetku seta je bilo videti, da želijo osvojiti vse 3 točke. Kljub temu pa je bil set zelo napet, kar je bilo opaziti tudi med gledalci. Kljub izenečenemu setu, so domačinke proti koncu seta napele vse sile in na krilih fantastičnih navijačev osvojile set s 25 : 20, tekmo pa z rezultatom 3 : 1.

Izjemnega uspeha so se veselile teko igralke kot navijači na tribunah. Z igro pa so igralke dokazale, da sodijo v sam vrh 3. DOL in da v tej sezoni še niso rekle zadnje besede.

Za ŽOK ZM Ljutomer so igrale: Monika Mihorič, Urška Smodiš, Barbara Petek, Lara Makoter, Sara Vozlič, Tjaša Kovačič, Anja Brenčič, Valentina Kosi, Lea Belec, Nuša Pušenjak in Katja Murkovič. S klopi pa jih je vodil trener Boris Smodiš

S to zmago so se igralke ŽOK ZM Ljutomer na lestvici 3. DOL - vzhod zavihtele na 3. mesto. Že to soboto pa imajo priložnost še za eno veliko predstavo, v Ljutomer namreč prihajajo igralke ŽOK AS Prstec Ptuj, ki so trenutno 1 točko pred ljutomerčankami. Tekma bo v soboto, 26. novembra ob 19. uri v ŠIC-u. Podpora s tribun je baje že zagotovljena.


Več v Šport