Policisti izvedli poostren nadzor neprijavljenega srečanja ljubiteljev predelanih in športnih vozil

V poostrenem nadzoru je bilo izdanih 28 plačilnih nalogov, zaradi različnih kršitev cestno-prometnih predpisov.

Prlekija-on.net, nedelja, 14. januar 2024 ob 13:06
V poostrenem nadzoru je bilo izdanih 28 plačilnih nalogov

V poostrenem nadzoru je bilo izdanih 28 plačilnih nalogov

Mariborski policisti so v soboto, 13. januarja 2024, izvedli poostren nadzor nad spoštovanjem cestno-prometnih predpisov udeležencev neprijavljenega srečanja ljubiteljev predelanih in športnih vozil v Mariboru. Namen nadzora je bil tudi preprečitev morebitnih ogrožujočih ravnanj udeležencev.

V poostrenem nadzoru je bilo izdanih 28 plačilnih nalogov, zaradi različnih kršitev cestno-prometnih predpisov. V največ primerih je šlo za kršitve zaradi vgradnje nehomologiranih delov in različnih predelav vozil. V okviru nadzora so ugotavljali tudi psiho-fizično stanje udeležencev ter ugotovili eno kršitev vožnje pod vplivom alkohola. Prav tako je bila zaznana kršitev vožnje pod vplivom prepovedanih drog, za kar je bil vozniku odrejen strokovni pregled. Zaznani sta bili tudi dve kršitvi nedostojnega vedenja do policistov pri uradnem poslovanju, kjer so osebama izdali plačilna naloga po 2. odstavku 7. člena Zakona o varstvu javnega reda in miru (ZJRM-1).

S tovrstnimi nadzori bodo nadaljevali tudi v prihodnje, zato voznike pozivajo k odgovorni udeležbi v cestnem prometu, ljudem pa svetujejo, da se tovrstnih neprijavljenih prireditev ne udeležujejo, saj lahko na takšnih neprijavljenih srečanjih pride do hujših ogrožanj udeležencev.




Več v Črna kronika