Luka Vajs iz OŠ Križevci se je udeležil šahovskega državnega prvenstva

V močni konkurenci mladih šahistov iz vse Slovenije je v svoji kategoriji do 12. leta starosti, med 52 tekmovalci zasedel odlično 30. mesto.

Prlekija-on.net, torek, 16. januar 2024 ob 09:06
Šahovsko državno tekmovanje

Šahovsko državno tekmovanje

V soboto, 13. junuarja, je v Mariboru pod okriljem Šahovske zveze Slovenije v dvorani Zavoda Antona Martina Slomška potekalo državno šahovsko prvenstvo, kjer je po odličnih rezultatih na regijskem tekmovanju sodeloval tudi učenec 6. razreda OŠ Križevci, Luka Vajs. pod mentorstvom Ksenije Mavrič. Tekmovalo je okrog 180 mladih deklet in fantov v štirih skupinah do 12 in 15 let.

Tekmovanje se odvija po pravilih FIDE za pospešeni šah, 9 kol po švicarskem sistemu, kar terja od mladih igralcev veliko zbranosti in psihične pripravljenosti za celodnevne šahovske igre.

V močni konkurenci mladih šahistov iz vse Slovenije je v svoji kategoriji F12, učenci do 12. leta starosti, med 52 tekmovalci z osvojenimi 4,5 točkami, torej štirimi in pol zmagami od devetih iger, zasedel odlično 30. mesto. Z istim številom točk je bilo razvrščenih 9 tekmovalcev med 23. in 31. mestom.

Nabiranje izkušenj na tako velikih prvenstvih in s tako konkurenco doprinese samo k napredku mladih športnikov.
Iskrene čestitke, Luka!




Več v Šport