V soboto pridržali dva voznika

En se z rezultatom ni strinjal, zato mu je bil odrejen strokovni pregled, ki pa ga je odklonil. Drug voznik pa je odklonil preizkus alkoholiziranosti. Oba voznika sta bila pridržana.

Prlekija-on.net, nedelja, 28. januar 2024 ob 08:30
Policija

Policija

V preteklem dnevu so policisti na območju PU Murska Sobota obravnavali tri prometne nesreče, ki so se vse končale le z materialno škodo, dve kaznivi dejanji, štiri kršitve javnega reda in miru, pridržali dve osebi, zasegli osebni avtomobil ter obravnavali tri primere povoženja divjadi.

Na področju kriminalitete so soboški policisti obravnavali dve poškodbi osebnih avtomobilov.

Javni red in mir je bil kršen trikrat na javnem kraju in enkrat v zasebnem prostoru. Kršitelji so se ob intervenciji policistov pomirili in s kršitvami prenehali.

Ob 22.45 je bil v Negovi zaustavljen voznik osebnega avtomobila. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal, da je vozil pod vplivom alkohola. Ker se z rezultatom ni strinjal, mu je bil odrejen strokovni pregled, ki pa ga je odklonil. Zaradi navedenega je bil voznik pridržan. Prav tako je bil v Beltincih ob 02.15 zaustavljen voznik osebnega avatomobila, ki je kazal zunanje znake alkoholiziranosti. Odrejen mu je bil preizkus alkoholiziranosti, ki pa ga je voznik odklonil. Tudi ta voznik je bil pridržan.

Izven naselja Janžev vrh je bil ob 02.00 zaustavljen voznik osebnega avtomobila. V postopku je bilo ugotovljeno, da za vožnjo ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja. Osebni avtomobil mu je bil zasežen. Prav tako je bilo ugotovljeno, da so na vozilu bile nameščene registrske tablice, ki ne pripadajo temu vozilu in so bile predhodno ukradene z drugega osebnega avtomobila. Tablice so bile zasežene in bodo vrnjene lastniku. Zoper vse voznike bo podan obdolžilni predlog na sodišče za prekrške

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo policisti opravljali na območju PP Murska Sobota.




Več v Črna kronika