Ekodan v vrtcu Križevci pri Ljutomeru

Matematične dejavnosti z naravnimi in eko materiali

Sonja Stolnik in Renata Slavinec Berden, torek, 29. november 2011 ob 17:00
Ekodan v vrtcu Križevci

Ekodan v vrtcu Križevci

V projektu Ekovrtec, v katerega smo v našem vrtcu vključeni tudi to šolsko leto, smo se odločili, da vsak mesec pripravimo dejavnost s področja Kurikuluma, kjer bomo uporabili le naravne in eko materiale.

V mesecu novembru smo tako pripravili dejavnosti s področja MATEMATIKE. Vemo, da se otrok z matematiko sreča že zelo zgodaj v življenju, saj ima na primer, pregled nad svojimi igračami, oblačili, vsakdanjimi predmeti, ki jih prešteva, meri, primerja, razvršča, prikazuje s simboli, jih poimenuje, opisuje, se o njih pogovarja…

V vrtcu načrtujemo in izvajamo najrazličnejše dejavnosti, ki otroke spodbujajo, da v igri ali vsakdanjih opravilih pridobivajo izkušnje, spretnosti in znanja o tem, kaj je veliko, kaj je majhno, česa je več, manj, v čem so si stvari različne ali podobne, kaj je celota, kaj je del, kakšne oblike so, kaj je notri in kaj zunaj, kaj je zdaj, prej in potem, kaj so simboli…

Tako se otroci seznanjajo z matematiko v vsakdanjem življenju, razvijajo matematično izražanje, mišljenje, matematične spretnosti in doživljajo matematiko kot prijetno izkušnjo.

Vsak oddelek je pripravil dejavnosti glede na starost in razvojno stopnjo otrok. Otroci in strokovne delavke  smo pripravili in oblikovali različne didaktične igre.


Več v Najmlajši