Ljutomerčani serijo treh prvenstvenih zmag končali z nepričakovanim porazom

Pred dvobojem z zadnjeuvrščenim Dobrepoljem, ki je do prihoda v prleško prestolnico zbral vsega sedem točk, so bili Ljutomerčani popolni favoriti, a so se tokrat opekli.

Prlekija-on.net, sobota, 24. februar 2024 ob 09:21
Meteorplast ŠIC bar - Dobrepolje

Meteorplast ŠIC bar - Dobrepolje

Z dvoboji 18. kroga se je v petek nadaljevalo prvenstvo v 1. slovenski futsal ligi. Doseženi so bili naslednji rezultati: Sevnica - Dobovec 1:5 (0:3), Oplast Kobarid - Siliko Vrhnika 6:3 (2:2), THE Nutrition Extrem - Bronx Škofije 2:0 (1:0) in Meteorplast ŠIC bar - Dobrepolje 3:5 (1:4). V vodstvu je Dobovec z 48. točkami, drugi je vrhniški Siliko s 46., tretji pa ljutomerski Meteorplast ŠIC bar z 28. točkami.

Pred dvobojem z zadnjeuvrščenim Dobrepoljem, ki je do prihoda v prleško prestolnico zbral vsega sedem točk, so bili Ljutomerčani popolni favoriti, a so se tokrat opekli. Serijo treh prvenstvenih zmag so končali z nepričakovanim porazom. Gostje, ki se krčevito borijo za obstanek, so zasluženo slavili. Osrednje ime dvoboja je bil Anej Kmetič, ki je dosegel štiri zadetke in jih je v sezoni zabil že 15. Dobrepolje je tako prekinilo negativen niz proti Meteorplastu ŠIC baru. Do sinoči so namreč Prleki slavili na osmih zaporednih tekmah.

Domači trener Robert Grdović je imel tokrat na razpolago tudi Alena Ruisa, ki več kot mesec dni ni igral zaradi poškodbe, kljub številčnejši rotaciji igralcev pa gostiteljem ni uspelo vknjižiti osme prvenstvene zmage. Kljub večji posesti žoge in številnim priložnostim so morali Prleki po tekmi seči v roke nasprotniku in mu čestitati za zmago.

Kmetič je domačine šokiral z zadetkoma v 6. in 9. minuti. Gostje, ki so ves čas igrali na robu prekrška, so si hitro nabrali šest akumuliranih prekrškov in že v 10. minuti Anteju Matanu omogočili, da je izvajal kazenski strel z desetih metrov. Zadetek je preprečil okvir vrat. Terensko premoč so domačini kronali v 12. minuti, ko je zadel Ivan Matan. V obdobju številnih priložnosti domače ekipe so prišli gostje, na semaforju je pisala 17. minuta, do kazenskega strela s šestih metrov. Znova je zadel Kmetič. Minuto za tem je izid polčasa postavil Tomaž Pustotnik. Gostje bi lahko šli na odmor še z višjo prednostjo, a je v zadnji sekundi prvega polčasa okvir vrat preprečil zadetek Galu Škulju iz kazenskega udarca (10 metrov).

V drugem polčasu so gostitelji ves čas pletli mrežo okrog gostujoče obrambe, a je bila ta, kateri je poveljeval še ne 18-letni vratar Alen Zgonc, izredno uspešna. Zgonc je branil mogoče in nemogoče, gostiteljem pa je tokrat hrbet obrnila tudi sreča. V zadnjih desetih minutah so Ljutomerčani zaigrali s petim igralcem v polju. Preko Roka Šnofla (37.) in Anteja Matana (40.) so prišli do minimalnega zaostanka (3:4) ter imeli še napad za izenačenje, a je žogo prestregel Kmetič in s četrtim svojim zadetkom zapečatil usodo nasprotnika. »Dobro smo povezali teh zadnjih pet tekem, tokrat pa bili povsem brez idej v napadu. V obrambi smo se premalo borili. Gostje so si bolj želeli zmago. Tekma za pozabo,« je po tekmi strnil misli domači igralec Adrijan Trstenjak.

V naslednjem tednu bosta na sporedu dva kroga 1. slovenske futsal lige. Meteorplast ŠIC bar se bo pomeril z najboljšima ekipama lige. Najprej v torek, 27. februarja, gostovanje v Rogaški Slatini pri vodilnem Dobovcu, nato pa v petek, 1. marca, še tekma v telovadnici OŠ Ivana Cankarja Ljutomer proti Siliku z Vrhnike.

Foto: Rok Lorenčič




Več v Šport