V ormoški knjižnici predstavili knjigo Lepo je biti jaz

Mihaela Gržin v knjigi Lepo je biti jaz piše o svoji izkušnji z ekstremno izčrpanostjo in o tem, kako se je z njo spopadla.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 15. april 2024 ob 18:24
Predstavitev knjige Lepo je biti jaz

Predstavitev knjige Lepo je biti jaz

Minuli četrtek je, v Knjižnici Franca Ksavra Meška Ormož, znana podjetnica, lastnica studia Lakšmi v Ljutomeru, predavateljica in organizatorica zanimivih družabnih dogodkov za ženske, Mihaela Gržin predstavila svojo knjigo z naslovom Lepo je biti jaz.

Uvodoma je obiskovalce pozdravila direktorica knjižnice Milica Šavora, nato pa je besedo predala knjižničarki Mateji Hržič, ki se je pogovarjala z gostjo.

Mihaela Gržin v knjigi Lepo je biti jaz piše o svoji izkušnji z ekstremno izčrpanostjo in o tem, kako se je z njo spopadla. Kot je povedala na dogodku, se je dolga leta trudila biti popolna. Popolna mama, žena, sestra, kozmetičarka, organizatorka dogodkov. Popolna v vsem, kar počne. A, če se ne ustavimo sami, nas, slej ko prej, ustavi življenje. Tako, kot je njo. Nato pa je morala najprej pozdraviti svoje telo in dušo ter nato svoje življenjske prioritete postaviti na novo.

V svoji knjigi, ki je pravzaprav priročnik s praktičnimi nasveti za nego telesa, uma in duše, predstavi svojo zgodbo in poda koristne napotke o tem, kako živeti, da bomo uspeli uskladiti vse obveznosti, poskrbeti za vse in hkrati ob tem ne pozabiti nase.

Svojo zgodbo in nastanek knjige je predstavila tudi na četrtkovem večeru. Podala je nekaj koristnih nasvetov, ki lahko koristijo, kadar se nam zdi, da smo si naložili preveč in predstavila svoje načine za sprostitev in motivacijo. Ob tem pa je obiskovalcem položila na srce, da naj, ob skrbi za druge, nikar ne pozabijo nase, predvsem pa naj si ne dovolijo, da bi se nekoč znašli na njenem mestu. Kajti le, če poskrbimo zase, lahko svojo skrb namenimo tudi drugim. In ni nujno, da smo pri tem najboljši in popolni. Že takšni kot smo, smo namreč dovolj. Zato se nehajmo kritizirati in se vzljubimo, zaradi tega, kar smo in se nehajmo podcenjevati, zaradi vsega, kar nismo, še poudarja Gržinova.




Več v Kultura in izobraževanje