Ko sem bil mrtev - večkrat nagrajena burleska v Ljutomeru

Predstava bo v sredo 14. decembra, ob 19.30 uri v Domu kulture Ljutomer

Prlekija-on.net, petek, 9. december 2011 ob 13:25
Ko sem bil mrtev, foto: Peter Uhan

Ko sem bil mrtev, foto: Peter Uhan

V Ljutomer prihajajo igralci Jernej Šugman, Janez Škof, Alojz Svete in Boris Mihalj. Pridite in se nasmejte ob gledanju večkrat nagrajene burleske Ko sem bil mrtev.

V sredo 14. decembra, ob 19.30 uri boste v Domu kulture Ljutomer lahko videli izjemne igralce SNG Drame Ljubljana, ki so prepričljivi in zabavni tudi brez besed. Predprodaja vstopnic v TIC-u na Glavnem trgu v Ljutomeru.
 
Ko sem bil mrtev je zasnovan na motivu moža, ki napove svojo smrt, potem pa izgine in se ponovno pojavi z lažno identiteto. V burleskni izpeljavi se zgodba seveda zasuče drugače kot v Pirandellovem slovitem romanu Ranjki Matija Pascal. Lubitschev junak je lahkoživ bonvivan, ki se ob večerih rad izmuzne od doma in predaja veselju s šahiranjem v radoživi moški družbi. Bolj kot ženo to moti njegovo taščo, ki mu lepega dne (pravzaprav sredi noči) zaklene vrata, nesrečni mož pa mora prespati na neudobnem stopnišču. Naslednjega dne napove samomor in izgine. Namesto v smrt se odpravi v svobodo samskega življenja. Domnevna vdova žaluje, mož pa se tudi kmalu naveliča postopanja. V svoj nekdanji dom in k ženi, ki jo vendar ljubi, se vrne v vlogi služabnika. A tašča že išče novega ženina za užaloščeno hčer. In ji ga tudi privede na dom. Kaj vse bo napletel lažni služabnik, da bo osmešil snubca, ponovno osvojil ženo in se končno tudi znebil tečne tašče!

NAGRADE:

Borštnikova nagrada za igro za vlogo Tašče v predstavi Ko sem bil mrtev Ernsta Lubitscha in v režiji Diega de Bree

Žlahtna komedija po izboru strokovne žirije Dnevov komedije 2011

Diego de Brea - žlahtni režiser Dnevov komedije 2011

Posebno priznanje zlati smeh igralski ekipi uprizoritve Ko sem bil mrtev Slovenskega narodnega gledališča Drama Ljubljana za posrečeno prestavitev nemega filma na gledališki oder.

Ko sem bil mrtev
nagrada revije "Tmača art", enega od pokroviteljev Festivala MES, Sarajevo

Nagrada ardalion za avtentičen gledališki izraz na 16. Jugoslovanskem gledališkem festivalu v Užicu


Več v Kultura in izobraževanje