Podan predlog za začetek stečajnega postopka za JP Prlekija

Kot je povedal direktor JP Prlekija Artur Racman, druge možnosti nima, saj je družba insolventna.

Prlekija-on.net, sobota, 4. maj 2024 ob 08:29
JP Prlekija

JP Prlekija

Direktor Javnega podjetja Prlekija d.o.o. (JP Prlekija), Artur Racman je na Okrožno sodišče v Murski Soboti podal predlog za stečaj podjetja. Kot je direktor pojasnil za STA, druge možnosti nima, saj je družba insolventna. Dobava pitne vode in odvajanje ter čiščenje komunalne vode sta po njegovih besedah ogrožena, saj za izvajanje storitev ni zagotovljenih finančnih sredstev.

JP Prlekija je podjetje s sedežem v Ljutomeru, ki upravlja pomurski vodovodni sistem C. Leta 2009 so ga ustanovile občine Apače, Gornja Radgona, Radenci, Sveti Jurij ob Ščavnici, Križevci, Veržej, Ljutomer in Razkrižje, ki so se povezale v projekt oskrbe prebivalstva s pitno vodo, v sistem C, ki je bil sofinanciran z evropskimi sredstvi. Občine so zgradile skupno infrastrukturo in se zavezale, da bodo imele skupnega izvajalca obveznih občinskih gospodarskih javnih služb oskrbe s pitno vodo ter odvajanja in čiščenja komunalne in padavinske odpadne vode.

Kot je še pojasnil Racman, je stečaj predlagal, ker ima podjetje že drugič blokiran račun. Po njegovih besedah je do insolventnosti prišlo, ker cene vode niso spremenili od leta 2020, niti se niso mogli dogovoriti za enotno ceno vode. Predsedujoči svetu ustanoviteljic JP Prlekija in župan Občine Križevci Branko Slavinec je za STA povedal, da bo sejo ustanoviteljic sklical po 6. maju.

JP Prlekija

Štiri občine izstopile iz Javnega podjetja Prlekija


Pod izjavo so se podpisali dr. Andrej Steyer, Urška Mauko Tuš in Andrej Vrzel

Na izstop štirih prleških občin iz JP Prlekija, so se odzvale tri občine, ki so o tem izvedele iz medijev





Več v Gospodarstvo