Slovo mini maturantov iz vrtca

V Vrtcu Manka Golarja, enoti Črešnjevci je bil prav poseben dan, ko so s ponosom in veseljem slovesno pozdravili mini maturante.

Prlekija-on.net, torek, 11. junij 2024 ob 10:54
Slovo mini maturantov iz vrtca

Slovo mini maturantov iz vrtca

V četrtek 6.6.2024 je bil za naš oddelek 4-6 let, v Vrtcu Manka Golarja, enote Črešnjevci prav poseben dan, ko smo s ponosom in veseljem slovesno pozdravili naše mini maturante. Ti mali junaki so zaključili svojo pot v vrtcu in se pripravljajo na novo poglavje v svojem življenju - vstop v šolske klopi.

Slovesnost se je začela ob 18.00 uri, ko so otroci z maturantskimi kapami in s širokimi nasmehi na obrazih ob koračnici slovesno prikorakali v igralnico. Starše so prvi nagovorili otroci.

Kulturni program, ki je sledil, so otroci povezovali sami. Ob petju, plesu in recitacijah so pokazali vse, kar so se naučili v času preživetem v vrtcu. Posebej ganljiv je bil trenutek, ko so otroci zaplesali ob pesmi Mini maturanti in Trije korenjaki.

Po kulturnem programu je sledila podelitev diplom za sodelovanje v različnih projektih. Otroci so prejeli svoja prva "maturantska" spričevala. Poleg tega so prejeli tudi posebno darilo vrtca - vrečko za copate. Vsakemu otroku so vzgojiteljice izrekle nekaj lepih besed ter jim zaželele uspešno pot naprej. Starši so ob tem trenutku ponosa in čustev komaj zadrževali solze.

Po uradnem delu je sledilo sproščeno druženje ob pogostitvi in se spomnili lepih trenutkov preživetih skupaj.

Nato pa je sledil še en prav poseben del večera - spanje v vrtcu in pižama zabava. Otroci so se poslovili od staršev in se pripravili na nočitev v vrtcu. Sledila je zabava v pižamah, kjer so se otroci igrali in veselili. Poseben trenutek večera je bil tudi nočni kino, kjer so si ogledali svojo najljubšo risanko. Po končani risanki so se utrujeni, a srečni, odpravili spat.

Slovo mini maturantov iz vrtca je poseben dogodek, ki ostane v spominu tako otrokom kot tudi staršem. To je čas, ko se zavedamo, kako hitro mine čas in kako pomembno je ceniti vsak trenutek, preživet z našimi najmlajšimi.

Hvala vsem, ki ste pripomogli k temu nepozabnemu dnevu. Našim mini maturantom želiva veliko uspehov v šoli in življenju!

Zapisali Miroslava Vučko, dipl. vzg.
Daša Benko, vzg.



Več v Najmlajši

Utrinki otroških prigod s festivala RePannonia

Na festivalu RePannonia ustvarjali tudi otroci

ponedeljek, 8. julij 2024 ob 18:10
Kulinarični spominek vrtca Mala Nedelja

Kulinarični spominek vrtca Mala Nedelja

četrtek, 13. junij 2024 ob 09:31