Odlitki teles mag. Saše Bezjak

Samostojna razstava v galeriji Doma kulture v Gornji Radgoni

Filip Matko, sreda, 8. februar 2012 ob 16:58
Saša Bezjak

Saša Bezjak

Pod naslovom »Torzo x 4« (z besedami: Torzo krat štiri !) si lahko do konca februarja v galeriji Doma kulture v Gornji Radgoni ogledujemo samostojno razstavo akademske slikarke in magistre kiparstva, domačinke Saše Bezjak iz Gornje Radgone.

Razstavila je tri odlitke ženskega telesa ter eno statuo, povsem bel galerijski prostor pa popestrita še dve risbi človeških figur. Otvoritev razstave je potekala tik pred osrednjo občinsko proslavo v čast slovenskega kulturnega praznika. Ob tem je o umetnici in njenem ustvarjanju spregovorila predsednica Likovnega društva Gornja Radgona, Tatjana Mijatović, ki je med ostalim povedala: »… Saša Bezjak je leta 2009 magistrirala na področju kiparstva pri profesorju Luju Vodopivcu na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani. Od leta 2002 ima status delavke na področju kulture, živi in ustvarja v Gornji Radgoni, likovno vzgojo pa poučuje na osnovnih šolah pri Gradu in Fokovcih na Goričkem v Prekmurju. V tukajšnjem Domu kulture razstavlja že tretjič, kajti leta 2003 smo bili priča razstavi slik in akvarelov, leta 2009 je razstavila risbe, danes pa se v domačem kraju prvič predstavlja s kiparskimi deli. Razstavo je naslovila Torzo x 4. Avtorica je pripravila razlago del in jo posnela. Vzporedno z razstavljenimi deli v Domu kulture, je nekaj manjših kiparskih del razstavila v izložbenih oknih našega likovnega društva na Partizanski 11. Omeniti še moram, da so v Galeriji Equrna v Ljubljani te dni odprli razstavo, kjer Saša Bezjak ob Metki Kraševec razstavlja vezenke… Saša Bezjak je aktivna članica našega društva, saj poleg samostojnih razstav sodeluje tudi na skupnih društvenih razstavah. V naših vrstah je cenjena zlasti, ker nas spodbuja k kreativnemu razmišljanju in delu. Z njeno pomočjo smo likovniki spoznali drugačne pristope in poglede v likovnem ustvarjanju…«

Kot predsednica društva je Tatjana Mijatović čestitala mag. Saši Bezjak ob tokratni razstavi in ji poklonila šopek. Isto je storila tudi direktorica gornjeradgonskega Zavoda Prokultur magistra Norma Bale. Slovesna naloga odprtja razstave je pripadla županu Občine Gornja Radgona, Antonu Kampušu, ki je skupaj z mag. Sašo Bezjak, avtorico razstave, vse obiskovalce povabil v galerijske prostore k zvočni predstavitvi tokratne razstave.


Več v Kultura in izobraževanje