Predstavitev knjige »Nekaj besed o Mali Nedelji in njenih ljudeh«

Na 648 straneh v besedi in sliki predstavljena zgodovina malonedeljske fare

Branko Košti, četrtek, 23. februar 2012 ob 10:11
Nekaj besed o Mali Nedelji in njenih ljudeh

Nekaj besed o Mali Nedelji in njenih ljudeh

"Gre za zgodovino, ki je niso pisali samo veliki ljudje, ampak predvsem mali ljudje, ki so v kraju živeli in delovali. V knjigi so zapisani dogodki, očem nevidni, pa vendarle pomembni za posameznika, za skupnost ali družbo".

Te besede je med drugimi zapisala višja kustosinja v Pokrajinskem muzeju Murska Sobota Jelka Pšajd, v uvodnih mislih  monografije Male Nedelje, katero je izdalo TD Mala Nedelja - Radoslavci pod naslovom "Nekaj besed o Mali Nedelji in njenih ljudeh".

Z izdajo knjige se zaključuje skoraj tridesetletno delo enega najbolj znanih prebivalcev Male Nedelje, malega človeka, "malega Ludvika", kot se sam v šali poimenuje. Ludvik Rudolf, kmet, kulturni delavec, ljudski pesnik, ljubiteljski zgodovinar ter skrben in ljubeč družinski človek, nam je omogočil, da se lahko v 648 strani obsegajoči knjigi velikega formata, v besedi in sliki, seznanimo s preteklostjo naših krajev in naših ljudi. In, kar je mogoče še pomembneje, s knjigo bo ohranjena preteklost in sedanjost tudi za bodoče rodove.

Slovesna predstavitev monografije bo v soboto, 25. februarja, ob 14. uri, v večnamenski dvorani hotela Bioterme. Na prireditvi bodo lahko prevzeli knjigo vsi, ki so jo plačali v prednaročilu. To bo tudi zadnja priložnost za nakup knjige po prednaročniški ceni 50,00 evrov, avtor bo knjige tudi podpisoval.

Avtor Ludvik Rudolf in TD Mala Nedelja - Radoslavci želijo, da knjigo v čimvečjem številu pospremimo na pot med bralce, zato prisrčno vabijo k udeležbi.


Več v Kultura in izobraževanje