Zaključek bralnega Ostržka

Zaključek bralnega Ostržka v Domu kulture Ljutomer

Nuša Novak, torek, 6. marec 2012 ob 18:54
Bralni Ostržek

Bralni Ostržek

V mesecu februarju so v sklopu vrtca Ljutomer, potekale številne dejavnosti in prireditve. Tudi mesec marec, se je pričel zelo aktivno in pestro na področju izobraževanja in kulture.

1. marca 2012, je v Domu kulture Ljutomer potekala prireditev, namenjena zaključku predšolske bralne značke oz. bralnega Ostržka. Glavni namen prireditve je bil predstavljen predvsem z jezikoslovnega vidika, saj je razvijanje in nadgrajevanje maternega jezika, najbolj pomembno v času razvoja otroškega uma, njihove inteligence, sposobnosti govora in razumevanja, predvsem pa razvijanja njihove domišljije. V današnjem času pravljice predstavljajo skorajda edini izhod iz resničnosti, ki nas popelje v svet neskončnih sanj in domišljije. Zato je zelo pomembno, da otroke uvajamo na branje in pripovedovanje, saj bodo le na ta način lahko primerno razvijali jezikovne in govorne sposobnosti. Nekoč so imele knjige velik pomen in neprecenljivo vrednost, dandanes pa vse to nezavedno upada. S tem namenom je bila tudi uvedena predšolska bralna značka, da bi otroci že vrtcu spoznali pomen knjige in njeno pravo vrednost.

Vendar ta prireditev ni bila organizirana izključno iz teh razlogov, ampak tudi zaradi medsebojnega druženja otrok, staršev, zaposlenih v vrtcu Ljutomer in povabljenih gostov.

Uvodni del prireditve se je pričel z glasbenim nastopom, zatem je nekaj besed spregovorila tudi ravnateljica vrtca Ljutomer, ga. Marija Pušenjak. Nato pa je sledil nepozaben večer, poln otroške radoživosti, smeha in zabave. Otroci so obiskovalce razveselili s pesmijo, deklamacijami, izštevankami in glasbeno dramatizacijo. Gostja večera je bila knjižničarka, pravljičarka in pisateljica, ga. Jasna Branka Staman, ki je vse nastopajoče in obiskovalce v dvorani, s svojim ustvarjalnim pridihom, še bolj navdušila za prebiranje slikanic in obiskovanje knjižnice.

Vseh 87 otrok, ki so s starši do sedaj pridno brali knjige in tako osvojili bralnega Ostržka, pa so na dan prireditve prejeli tudi lepe nagrade.


Več v Najmlajši